Đordi Alba pristao na smanjenje plate 1epa09326628 Federico Chiesa (L) of Italy in action against Jordi Alba of Spain during the UEFA EURO 2020 semi final between Italy and Spain in London, Britain, 06 July 2021. EPA-EFE/Laurence Griffiths / POOL (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

Nakon dugih pregovora, jedan od ovosezonskih kapitena Barselone, Đordi Alba pristao je na smanjenje plate od 25 odsto kako bi se povećala likvidnost katalonskog giganta koji je trenutno u dugovima većim od milijardu evra.

Po uzoru na Đerara Pikea, iskusni levi bek prihvatio je da mu smanji plata za 25 odsto, što će samo donekle olakšati finansijsku situaciju u klubu.

Očekuje se da iste poteze povuku i preostala dvojica kapitena, Serhio Buskets i Serđi Roberto. Kao i Pike i Alba, oni su takođe ponikli u La Masiji tako da bi trebalo da prihvate zahteve aktuelnog predsednika Đoana Laporte.

Kada postigne dogovor sa Busketsom i Robertom, uprava kluba pokušaće da pronađe sredinu Miralemu Pjaniću koji je načelno pristao da ode ali pod uslovom da u novoj sredini prima identičnu godišnju platu koja iznosi impozantnih 6,5 miliona evra.

Navodno, Fiorentina je pristala da angažuje reprezentativca BiH i da mu godišnje isplaćuje 4,5 miliona evra a da preostali deo ostane u obavezi Katalonaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari