Đorđe Gordić iz Mladosti na radaru Atalante 1foto: Miroslav Todorovic Tosa/STARSPORT

Upada u kadar po konstituciji i frizuri, međutim talentom je ove sezone Đorđe Gordić postao zanimljiv i fudbalskim veličinama formata Atalante iz Bergama. Sedamnaestogodišnji fudbaler Mladosti iz Lučana u tefteru je skauta kluba iz Bergama koji je poznat po odličnoj analizi sposobnosti relativno ili potpuno anonimnih fudbalera.

Gordić je debitovao za prvi tim Mladosti još prošle sezone; u tekućoj je odigrao deset utakmica, postigavši jedan gol. Reč je o vižljastom kreativcu obećavajućih fizičkih predispozicija, koji bi, ukoliko ojača mogao da bude, u nekoj daljoj perspektivi, i moderna verzija zadnjeg veznog.

Prema pisanju Sportkog žurnala., skauti iz Bergama veoma su zadovoljni viđenim, međutim Atalanta nije jedini klub koji revnosno prati mladog Gordića.

Žurnal piše da razvoj talenta 17-godišnjeg fudbalera prate još dva španska i jedan engleski klub.

S obzirom na godine, ali i fizičku građu, odnosno snagu, teško da bi Gordić u bilo kom od zainteresovanih klubova mogao odmah da se nametne u prvom timu.

Istine radi, i u Mladosti je ove sezone, na samom početku, više igrao za omladinski tim, a od oktobra je i definitivno uvršćen u seniorsku konkurenciju. Vremenom se nametnuo kao najkorisnije rešenje na sredini terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari