Đorđević: Ljut sam na neke igrače 1Foto: Starsport

Posle poraza naših košarkaša od Francuske u trećem kolu olimpijskog turnira, selektor Aleksandar Đorđević nije krio ljutnju zbog načina na koji je utakmica izgubljena i bez dlake na jeziku upozorio je svoje izabanike da neke stvari više neće tolerisati.

Završili smo sa slikanjima i ostalim stvarima i došlo je vreme da se uključi svaki čip u glavi i da se bude spreman za svaki minut provden na terenu, rekao je Đorđević i obasnio da je ljut na neke mlađe igrače.

Ovo nije prvi put da gube koncentraciju, a to je apsolutno neprihvatljivo na ovom nivou, dodao je Đorđević.

On je istakao da mu je žao što smo u utakmicu ušli onako mlako i neborbeno, čime smo omogućili Francuzima da na startu steknu veliku prednost.

Bio sam kritičan prema njima i hoću da budem kritičan, jer je konentacija individualna stvar, a individualna odgovonost nam je veoma potrebna. Ovo su Olimpijske igre na kojima, za raliku od ostalih takmičenja, igrau svi najbolji, i na ovom turniru nema prostora za prazan hod, nedopustivo je da dva-tri minuta pravimo grešku za greškom, kazao je Đorđević.

Prema njegovim rečima, svi igrači su znali šta u kom tenutku treba da rade.

Zadaci su bli postavljeni, svi su ih dobili i neki ih nisu uradili, a to su stvari koje dolaze od individualnih priprema. Igači znaju da verujem u njih i mislim da sada sami teba da stave prst na čelo i da shvate na koje takmičenje su došli – najveće, koje se igra jednom u četiri godine, rekao je Đorđević.

On je ponovo odbacio sve priče o kalkulacijama ko nam više odgovara u završnici turnira.

Mi još nismo obezbedili ni prolazak u četvrtfinale i jedino o čemu razmišljamo su naredne dve utakmice protiv Amerike i Kine, kazao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari