Đorđević napušta kormilo 1Foto: STARSPORT

Priča u vezi sa potencijalnim nastupom Nikole Jokića za reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu bila je u epicentru poslednjih mesec dana, međutim nakon izjave Svetislava Pešića sigurno će biti u drugom planu sve do kraja kontinentalnog šampionata.

Naime, poznati srpski stručnjak, koji je trenutno savetnik u Bajernu, u razgovoru za Vajs poručio je, da prema njegovim saznanjima, Aleksandar Đorđević od jeseni neće biti više selektor Srbije. Popularnom Seletu aktuelni ugovor ističe 2019, a Kari tvrdi da ga neće ispoštovati do kraja, jer želi da se posveti vođenju minhenskog kluba koji ima velike planove u godinama koje dolaze.

Đorđević je prošlog leta nasledio upravo Pešića na klupi Bajerna, ali je uspešni stručnjak ostao u klubu kao savetnik, zbog čega njegove tvrdnje dobijaju na značaju.

– Za Sašu je možda dobro da vodi i reprezentaciju i klub, ali kada se završi Evropsko prvenstvo, on se, koliko znam, više neće baviti reprezentativnom košarkom, već samo Bajernom – ubeđen je Pešić.
Obrazloženje potencijalnog odlaska Đorđevića posle Evropskog prvenstva i nije baš ubedljivo, s obzirom na to da je Sale uporedo vodio Panatinaikos prethodne sezone i reprezentaciju Srbije. Takođe, dolaskom na klupu „orlova“ 2013. Đorđević je revitalizovao svoju trenersku karijeru koja je bila ozbiljno uzdrmana neuspesima u Benetonu i Milanu. Sjajnim postavljanjem prema reprezentativcima i nespornim autoritetom i harizmom uspeo je da povede Teodosića i saigrače ka osvajanju srebra 2014. na Svetskom prvenstvu u Španiji i Olimpijskim igrama u Riju prošle godine.

– Koliko znam i koliko sam informisan, on ima obavezu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i nakon toga da se bavi klupskom košarkom, što je sasvim normalno, jer je nemoguće voditi klupsku i reprezentativnu košarku. To je praktično nemoguće – stava je Pešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari