Dok srpski klubovi "izvoze" sve mlađe igrače, zagrebački Dinamo zgrće pare i od prodaje 30-godišnjeg fudbalera 1EPA-EFE/ANTONIO BAT

Mislav Oršić u poodmakloj karijeri završio u jednoj od Top pet evropskih liga.

Zagrebački Dinamo nikada nije bio (vice)prvak Evrope, kao Crvena zvezda i Partizan, ali čini najviše za balkanski fudbal u ovom veku. U svakom smislu, pa i u transfer politici.

Dok srpski velikani prodaju sve mlađe igrače, neretko bez debija za seniorske postave, Modri dokazuju da na evropskom tržištu ima mesta i za njihove kolege u poznijim godinama.

Poput Mislava Oršića koji je danas prošao lekarske preglede u Sautemptonu i u 30. godini će potpisati ugovor sa „fenjerašem“ engleske Premijer lige, od čega će se ovajditi i on i Dinamo.

Najbolji strelac kluba sa „Maksimira“ u evropskim takmičenjima od inostranih angažmana ima samo one u Sloveniji, Kini i Južnoj Koreji, uz epizodu u italijanskoj Speciji, a sada je završio na Ostrvu i dobio najmanje dva puta veću platu od 1.200.000 evra iz Dinama.

Dosadašnji poslodavacsjajnog krilnog napadača zaradio je pak 6.000.000 evra (plus 2.000.000 kroz bonuse), što ovaj transfer čini najskupljim u klupskoj istoriji najčešćeg šampiona Hrvatske, kada je reč o pomenutim igračkim godinama.

Tako je lestvica prihoda od prodaje prvotimaca ove sezone dostigla 20.200.000, jer su pre toga dobro „utopljeni“ Bartol Franjić (7,5 miliona), Kristijan Jakić (3,5), Petar Stojanović, Amer Gojak i Komnen Andrić (poslednja trojica za ukupno 3.200.000 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari