Domaćin računa na umor 1

Proputovanje po Evropi od 9.000 kilometara počelo je neslavno za košarkaše Crvene zvezde.

Nakon poraza u poslednjim sekundama od Uniksa u četvrtak, crveno-beli ostali su zaglavljeni na aerodromu u Kazanju zbog vremenskih prilika propuštajući prvobitno planiran let iz Moskve za Zagreb zbog čega je uz dogovor dva klub duel između Cibone i Zvezde u okviru 9. kola ABA lige pomeren za nedelju.

Na utakmicu u hrvatsku prestonicu igrači Dejana Radonjića trebalo je da otputuju kao favoriti s obzirom da do sada nisu izgubili nijednu utakmicu u ABA ligi. Međutim, s obzirom na putovanje koje se “oteglo”, i motivisanost domaće ekipe, Zvezdi neće biti lako.

– Dolaze s jednog teškog putovanja i verujem kako nisu u savršenom stanju. Što se tiče nas, mi smo igrački u jednom uzlaznom trenutku gde imamo dosta pobeda. Vjerujem da uz pomoć publike koja će nadam se biti mnogobrojna, imamo našu šanse – rekao je kapiten Cibone Marin Rozić, dodajući da je Zvezda sve utakmice osim protiv Igokee rešila bez puno problema.

Da mogu do pobede veruje i trener domaćina Damir Mulaomerović, koji je u petak istakao da njegovi igrači izlaze na teren sa idejom da nemaju šta da izgube.

– Mislim da uz punu dvoranu možemo odigrati jednu dobru utakmicu, u poslednje vreme smo pokazali da igramo dobru košarku. U ovoj utakmici nemamo šta da izgubimo. LJudski je i imamo se pravo nadati da uz dobre partije mojih momaka možemo doći do pobede – rekao je trener Cibone Damir Mulaomerović.

Posle utakmice u Zagrebu, Crvenu zvezdu očekuje gostovanje u utorak Bambergu, nakon kojeg već u četvrtak u Kombank arenu dolazi milanski Armani.

Rezultati i tabela Evrolige

Uniks – Crvena zvezda 65.62

Darušafaka – Brose 72:70

Panatinaikos – Makabi 83:75

Armani – Efes 105:92

Barselona – Žalgiris 92:82

Galatasaraj – Olimpijakos sinoć

CSKA – Real Madrid sinoć

Baskonija – Fenerbahče sinoć

Tabela: CSKA 5-0, Real Madrid 4-1, Fenerbahče 4-1, Panatinaikos 4-2, Barselona 4-2, Darušafaka 4-2, Olimpijakos 3-2, Baskonija 3-2, Armani 3-3, Makabi 2-4, Brose 2-4, Crvena zvezda 2-4, Uniks 2-4, Efes 2-4, Žalgiris 1-5, Galatasaraj 0-5

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari