Od 0:6 do pobede u super taj-brejku: Olga Danilović ušla u osminu finala Rolan Garosa u stilu Novaka Đokovića 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Olga Danilović je postigla svoj najdalji domet na turnirima za grend slem.

Junački, još jednim čudom, izborila se za igru u osmini finala.

Savladala je Hrvaticu Donu Vekić sa 0:6, 7:5, 7:6 (10:8) u okršaju koji je trajao više od tri sata.

A prvi set je prošao pored nje.

Sve konce igre je vukla njena protivnica pa se činilo da je srpsku teniserku stigao premor od prethodnih iskušenja, budući da je dan ranije imala naporan meč s Amerikankom Denijel Kolins, desetoplasiranom na listi.

U drugom setu Danilović je pronašla sebe. Probudila se, mogla je i ranije da izjednači (dve set-lopte na servis Hrvatice pri 5:4), ali je šanse za brejk u 12. gemu nije propustila, sprečivši da se ode u taj-brejk.

U trećem setu, koji je isto bio ravnopravan, Vekić je pri svom vođstvu s 5:4 servirala za pobedu. Posle 30:15 за nju sva tri poena su pripala Olgi – 5:5.

Hrvatska teniserka, međutim, nije zapala u paniku zbog propale prilike. Uzvratila je i ona brejkom i došla je još jednom na prag pobede.

U sledećem gemu nade i strepnje bilo je 30:0 za Vekić pa 40:30 za Danilović. Posle izjednačenja Olga je uzela oba poena – 6:6.

Odlučujući gem se igra do 10.

Hrvatici je s tri uzastopna poena odmakla na 6:2 i pred njom su se otvorila vrata pobede. Ali, sledeća tri su pripala srpskoj igračici. Još koji tren kasnije – 7:7 pa 8:8.

Zatim 9:8 za Danilović. Meč-lopta! I onda velika pobeda!

Čeka se za osminu finala ishod meča Francuskinje Kloe Pake (136), koja je dobila posebnu pozivnicu svoje federacije, i vimbldonske šampionke Čehinje Markete Vondroušove (6).

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari