Dončić ipak ne može sam: Boston Seltiksi slavili u prvoj utakmici finala NBA lige 1Foto: beta/AP Photo/Charles Krupa

Ni 30 poena Luke Dončića nije bilo dovoljno za Dalas protiv raspoloženih Boston Seltiksa, koji su pobedili u prvoj finalnoj utakmici NBA lige rezultatom 107:89 i tako prišli na korak bliže tituli koju čekaju već 16 godina.

Prvih nekoliko minuta utakmice bilo je neizvesno, ali ubrzo je svaka nedoumica o pitanju pobednika razrešena.

Seltiksi su, kao što su to većim delom sezone i radili, ušli u šuterski ritam i već na kraju prve četvrtine imali su 17 poena prednosti, a u drugoj deonici su tu razliku dodatno povećali, te je rezultat na poluvremenu bio 63:42 u korist domaće ekipe.

Ništa bolje za Dalas nije bilo ni u nastavku utakmice, mada jesu u jednom trenutku spustili razliku na minus osam poena.

Ipak, Dončić nije mogao sam protiv raspoložene ekipe trenera Džoa Mazule i Seltiksi su lagano priveli utakmicu kraju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boston Celtics (@celtics)

MVP finala Istočne konferencije Džejlen Braun nastavio je u istom ritmu i finalu, te je i ovog puta predvodio Boston Seltikse do pobede sa 22 poena, uz šta je imao šest skokova, tri ukradene lopte, tri blokade i dve asistencije.

Ipak, najveća zvezda ove utakmice bio je Kristaps Porzingis, centar koji se vratio nakon dugog oporavka od povrede, a koji je ubacio 20 poena za samo 21 minut koliko je proveo na terenu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Boston Celtics (@celtics)

Sa druge strane terena, Luka Dončić je odradio svoje – postigao je 30 poena, uz 10 skokova, ali samo jednu asistenciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NBA (@nba)

Naredna utakmica igra se u noći između nedelje i ponedeljka.

Ukoliko Seltiksi osvoje trofej, to će im biti prva titula od 2008. godine, a 18. u istoriji franšize, čime bi se izjednačili sa Los Anđeles Lejkersima u broju osvojenih finala NBA lige.

Sa druge strane, ukoliko Dalas Meveriksi podignu trofej Leri O Brajan, to će im biti druga titula koju su ikada osvojili, nakon što su 2011. godine predvođeni Dirkom Novickim u finalu savladali Majami.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari