Dončić pred utakmicu sa Srbijom: Kafa sa Jokićem, pa košarka 1 EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Zvezda reprezentacije Slovenije i NBA star jedva čeka večerašnji prijateljski meč.

Luka Dončić i Nikola Jokić sreću se često u najjačoj košarkaškoj ligi sveta, gde prvi briljira u Dalasu a drugi u Denveru, a večeras će to učititi kao reprezentivci dve bivše jugoslovenske republike. Pre toga i neformalno, kao kolege koje se poštuju i vole.

„Radujem meču pred punim tribinama. Srbija je izuzetno jak tim, tako da će ovo biti veliki izazov za nas. Što je rival sa suprotne strane bolji, to je bolja priprema za veliko takmičenje.

Jedva čekam susret sa Jokićem. Neverovatan je igrač. Poštujem ga i kao osobu. Otići ćemo na kafu pre meča“, objasnio je sjajni Zmajček medijima u domovini.

Slovenački as smatra da izabranici selektora Svetislava Pešića pripadaju užem krugu favorita za visok plasman na predstojećem. Evropskom prvenstvu.

„Srbija je sigurno jedan od kandidata za medalju. Ali tu je mnogo jakih ekipa. Litvanija, Francuska, Italija, Grčka. Biće zanimljivo“.

Prema Dončićevim rečima, njegova Slovenija ide s velikim ambicijama na takmičenje koje se održava sledećeg meseca.

„Cilj je medalja. Zlatna medalja. Kada idem na neko takmičenje, želim da pobedim. Pritisak? Sa njim je lepo živeti. Pre pet godina niko nije računao na nas. Sada smo u najužem krugu favorita. Videćemo kakav će rasplet biti“, zaključio je Dončić.

Kontrolna utakmica srpskih i slovenačkih košarkaša igra se večeras u Stožicama, a počinje u 20 sati i 15 minuta,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari