Doputovao olimpijski šampion 1Foto: Starsport

Mnogi su kudili srpske sportiste tokom 12 dana Olimpijskih igara bez medalje, ali otvorio sam i to sa zlatom, izjavio je danas olimpijski šampion, osvajač prve medalje za Srbiju na Igrama u Rio de Žaneiru rvač Davor Štefanek.

Štefaneka su na beogradskom aerodromu dočekali roditelji, prijatelji, građani predstavnici Rvačkog saveza Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

To što sam obećao pre Olimpijskih igara sam i ostvario, rekao je Štefanek.

On se zahvalio na dočeku, Rvačkom savezu, OKS i celoj državi koja je stala iza sportista, ali je dodao da mu se nije svideo prvi utisak, pošto sa njim nisu izašli pred novinare treneri i kolege reprezentativci Kristijan Fris i Viktor Nemeš.

Nikad ne možeš biti siguran, ali sam imao želju i volju za medaljom, koja mi je jako nedostajala u riznici. Ja hoću, mogu, želim – i toga se držim. Ništa se ne mora, bitno je šta si svestan da možeš da uradiš. Bio sam svestan da mogu do medalje, izjavio je Štefanek, uz žaljenje što to nisu uspeli njegovi drugovi iz reprezentacije.

Iako sam za protivnika imao prvaka sveta, bio sam usmeren. Kada su ispali Fris i Nemeš, svi su očajavali, a ja sam predsedniku saveza rekao „što se nerviraš, biće medalja“, dodao je Štefanek.

On je čestitao skakačici u dalj Ivani Španović, reprezentativki u tekvondou Tijani Bogdanović i kajakašima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću na osvojenim medaljama i izrazio očekivanje da će sportisti iz Srbije osvojiti sedam – osam medalja na Olimpijskim igrama.

Posle kiše dođe sunce, tako smo rekli pred odlazak. Došlo je sunce, obasjalo nas je i srpska ekspedicija u Riju će imati još medalja, zaključio je Štefanek.

Trener rvačke reprezentacije Sreten Damjanović je rekao da su ekipu stvarali oko 10 godina.

Sada je dobila ono što treba, imamo tri – četiri takmičara koji donose medalje. Naš cilj smo ostvarili – da se rvu finali, a kad pobediš u finalu, to je veliki dobitak, izjavio je Damjanović.

Trener Stojan Dobrev rekao je da je, posle teškog puta koji su prešli, srećan što su ostvarili veliki rezultat za srpsko rvanje i Davor napisao novu istoriju.

To je nešto veliko, videti posle finala da Davor digne ruke i napravi salto. Živeli smo za taj moment, zaključio je Dobrev.

Štefanek je rekao da mu predstoji odmor, a da mu je sledeći cilj da sa svojim klubom Spartakom vrati titulu prvaka države u Suboticu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari