Dozirana kupovina 1

Dok Crvena zvezda opet iz korena menja igrački kadar, Partizan je mimo ustaljene prakse u Humskoj izabrao drugačiju strategiju, tj procenio da je zadržavanje osvajača Superlige i domaćeg Kupa dovoljno za proboj u unosnu Ligu šampiona ili manje isplativiju, ali finansijski takođe korisnu Ligu Evrope.

Otuda tek dva nova lica na raspolaganju, pre mesec dana angažovanom, treneru Miroslavu Đukiću, uz presing na Slovan kako bi slovački klub spustio otkupnu cenu za staru želju sportskog direktora Ivice Ilieva – Sejdubu Sumu.

Mada su igra i porazi od Zete (0:1) i lučanske Mladosti (0:1), tokom uvodne faze rada na Zlatiboru, i još više kiksevi viđeni u rezultatskom debaklu protiv ruskog CSKA (0:3) u Sloveniji, jer klubu evropskih ambicija reper moraju da budu bolji i veći od njega, doveli u pitanje takvu transfer politiku, crno-beli veruju da se stvari razvijaju u zamišljenom pravcu. Tj, veruju da su pomaci u igri viđeni u pobedama u meču sa Kapfenbergom (2:0) i kvalitetnim Kopenhagenom (3:2) dovoljan zalog za evropsku misiju, koja za Parni valjak počinje duelima sa ekipom podgoričke Budućnosti u drugom krugu trke za LŠ, 11. jula u Beogradu i sedam dana kasnije u prestonici Crne Gore. Zbog toga su (za sada) dovedeni jedino Nemanja Miletić i Danilo Pantić. Prvi je stigao iz belgijskog Vesterloa, za 300.000 evra otkupa i sa zadatkom da pojača konkurenciju na pozicijama desnog beka i štopera. Pre njega je od Čelsija pozajmljen mladi Danilo Pantić, kojem je i pored svađalačkog rastanka i odlaska na Stamford Bridž pružena ruka i omogućeno da se vrati pravom fudbalu, kao pozajmljeni igrač prvaka Engleske. U veznom redu Partizana, čiji bi najveći uspeh na letnjoj pijaci trebalo da bude ostanak udarnog golgeterskog para Uroš Đurđević – Leonardo da Silva Souza, iako je drugi zbog samovoljnog produžavanja odmora u startu u zaostatku s formom u odnosu na ostale osvajače duple krune.

U isto vreme najtrofejniji srpski klub u novijoj istoriji privodi kraju pregovore oko kupovine Sume. S idejom da smanji traženi iznos od milion i po evra, s obzirom da je i duplo manja cifra vrlo krupan zalogaj za klub kojem je Vlada Srbije pomogla s 500.000 evra za dobijanje evropske licence, ili makar nađe povoljan modus isplate. I obećanje veziste iz Gvineje da će doći u slučaju dogovora čelnika.

Vučelić se čudi Mažiću

Na dan kada je Milorad Mažić sudio finale Kupa konfederacija u Rusiji, Partizanov predsednik Milorad Vučelić javno je doveo u pitanje njegov visok status u Srbiji, komentarišući listu sudija Superlige za naredno prvenstvo.

– Posle toliko komplimenata i priznanja koje su imali… Najviše od sudija je nagrađivan Mažić. Za mene je veliko iznenađenje da je on opstao na listi. Očito da ima veze… Naročito posle salvi uvreda i onog da je oštetio Zvezdu u finalu Kupa – ironičan je (ili nije) prvi čovek crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari