Dragan Stojković: Imamo kadrovskih problema, ali to je nešto što sve reprezentacije imaju 1Foto: STARSPORT/ Dušan Milenković

Selektor Srbije Dragan Stojković na konferenciji za štampu uoči duela svoje selekcije sa Švajcarskom i Španijom govorio je o različitim temama.

Najpre se osvrnuo na povređene igrače kojih ovoga puta neće biti u sastavu nacionalne selekcije.

– Što se igrača tiče, govorimo o onima na spisku i onima koji nisu. Vrlo sam otvoren. Imamo kadrovskih problema, ali to je nešto što sve reprezentacije imaju, da su igrači povređeni, da se ne osećaju dobro, da otkazuju. Videćete u dosta reprezentacija to, srešćete tu vrstu primera. Na spisku je bio, a neće doći Babić. Pre nego što napišete nešto, treba da proverite stanje igrača i razlog zašto nije na spisku. Neko je već rekao da je izgubio mesto zbog nekog drugog, što nije tačno. Radi se o povredi medijalnog meniskusa desnog kolena, moguća je operacija. Klub to razmišlja ili da mu se da šansa da se oporavi u narednih mesec dana. U tom slučaju, da li neko misli da on treba da dođe ovde, kada imate medicinski izveštaj? Ratkov ima povredu pripoja desne lože, procena je šest nedelja pauze, to smo dobili od Salcburga, medicinski izveštaj. Apsurdno je da maltretirate nekoga da dođe kako bi pokazao da je lojalan, a neće dva meseca biti sposoban da igra. Imamo Vanju Milinkovića Savića, zadobio je povredu desnog kolena i čini se da je u pitanju meniskus. On dolazi danas, pa ćemo u skladu sa dodatnim pregledima doneti odluku. Ali će doći, pa ćemo videti šta će biti. Što se Ivana Ilića tiče, on dolazi, biće dodatne analize, uradiće se dodatni pregled, što mislim da je potpuno normalno. Upala je leve Ahilove tetive, igra pod injekcijama i oseća bolove u toj tetivi. Uradićemo danas dodatne preglede i videti u kakvom je stanju. Donećemo odluku na osnovu onoga što nam bude rekao medicinski tim. Sinoć smo dobili vest u vezi Andrije Živkovića, koji je izašao sa utakmice, urađena je magnetna rezonanca. Ima bol u kolenu. To daje mogućnost da bude oslobođen ovog puta, iluzorno je tražiti od nekoga da bude na 100 odsto, nema potrebe da dolazi ovde na dodatne preglede, jer smo dobili izveštaj od njegovog kluba, a i doktor je pričao sa njim. Momak je izuzetno ozbiljan i profesionalan, rekao je da mu je teško da hoda, a zamislite da treba da trči. To su vesti koje moramo da prihvatimo onakve kakve jesu, nije lepo da čujete da su igrači povređeni. Rekao sam javnosti o čemu se radi. U slučaju da Vanja ne bude mogao, priključićemo nekog drugog igrača timu.

Zatim je govorio o „Zvezdinom biseru“ Andriji Maksimoviću koji će debitovati za A selekciju sa 17 godina.

– Što se Maksimovića tiče, ja sam njega upoznao na Kipru. Pitao sam tada naše ljude za broj taj i taj i njegovo ime kako se zove. Rekli su mi da igra u Zvezdi i da se zove Andrija Maksimović. Upoznat sam sa njime i znam ko je. Skrenuo je pažnju na meču Zvezda – Benfika, onda protiv Partizana, a na kraju i protiv Intera. Izuzetno talentovan momak. Dosta zrelo deluje na terenu. Nisam imao dilemu da ga stavim na spisaku. Bez obzira na godine, ipak je on još uvek dete. Od njegovog treninga i rada će zavisiti. Ima sjajnu perspektivu. On je tu, da li će debitovati kao starter. Nebitno je. Da će debitovati – debitovaće. Zaslužio je za nešto što je pokazao u vrlo kratkom periodu. Ja volim tehnički dobre igrače, sa maštom i idejom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari