Ostaju privatni, familijarni problemi: Dragan Stojković o novom izostanku Vlahovića, a dotakao se i statusa Sergeja Milinković-Savića 1Foto: Dušan Milenković/Starsport

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković obratio se javnosti uoči duela „orlova“ u Ligi nacija.

Njegovi izabranici dočekuju Švajcarsku u Leskovcu 12. oktobra (20.45 ), a onda tri dana kasnije gostuju Španiji u Kordobi (20.45).

Dragan Stojković je na početku konferencije za medije prvo pričao o izostancima Sergeja Milinković-Savića i Dušana Vlahovića.

– Njihov nedolazak ovog puta je zajednički dogovor između mene i njih. Obavljeni su razgovori sa Dušanom Vlahovićem, ostaje isto kao i pre mesec „privatni, familijarni problemi“. Rekao mi je da tome može samo da se posveti u toku reprezentativne pauze i poštujem tu odluku. Bitno je da javnost zna. Nije problem FSS, reprezentacija, niti selektor. Što se tiče Sergeja takođe sam razgovarao sam sa njim, doneli smo zajedničku odluku da preskoči ovaj termin. Verujem da će već u novembru biti spreman na psihičkom planu da se priključi reprezentaciji. To je dogovor između mene i njih. Pre objavljivanja spiska obavim razgovore sa dosta igrača, želim da znam u kakvom su stanju, kako se osećaju, itd. Direktno dobijem informacije i potvrdu sa njihove strane. Na osnovu toga se pravi spisak i stavljaju se igrači na spisak ili ne – rekao je Stojković.

Selektor Srbije se dotakao incidenata u prošlosti koji su bili viđeni na utakmicama Srbije i Švajcarske.

– Verujem da ljudi znaju tu prošlost i provokacije. Ja apelujem da se utakmica odigra u fer-pleju, na način na koji ekipe treba da odigraju, da ponašanje sa tribina bude na visokom nivou, kao i ponašanje igrača. Te stvari treba zaboraviti i fokusirati se na fudbal i na igru. Ne bojim se, svi su svesni da je to potpuno apsurdno i nepotrebno. On je veliki igrač, svestan je toga, puno ga cenim, pokazuje dugo godina svetsku klasu kada je igra u pitanju, mislim da neće tu biti nikakvih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari