Dragan Stojković: Španci su druga dimenzija 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je posle poraza od Španije da je Španija tehnički bolja i brža od Srbije, i da su „oni druga dimenzija“.

– Loše sa naše strane, odlično za Španiju. Budite njihov kvalitet, oni nemaju problema u igri. Od golmana Raje do napadača Morate. Treba biti realan i pošten, oni su druga dimenzija. Daleko su tehnički bolji, brzina i ideja u igri, sve je na njihovoj strani. Nisu šampioni Evropi slučajno – rekao je Stojković na konferenciji za medije posle meča.

Srbija je u Kordobi poražena od Španije 0:3, u meču četvrtog kola Grupe 4 Divizije A Lige nacija.

– U planu je bilo da Luka Jović počne meč, ali se on požalio na povredu pre utakmice. Smatrao sam da taj još jedan napadač (Joveljić) može dobro da se kreće u fazi odbrane i napada i pomogne timu, da Mitrović ne bude sam – dodao je Stojković.

Stojković je rekao i da bi „bila drugačija slika da smo bili kompletni“.

– Dosta igrača nam je falilo, bila bi drugačija slika, da smo bili kompletni. Bez obzira na poraz, jedno dobro iskustvo, jer smo dali šansu nekim mlađim igračima da vide kako je igrati protiv šampiona. Španija, imam utisak, ima dva podjednako dobra tima, i da nema razlike između onih na klupi i terenu. Moćna fudbalska sila. Treba im čestitati – rekao je Stojković.

U narednom kolu, Srbija će 15. novembra u Cirihu gostovati Švajcarskoj.

– Videli smo da čak i tim koji ima dominaciju, može da napravi grešku, Imali smo zlatnu priliku, ali lopta nije htela u gol, ko zna šta bi bilo da je Mitrović postigao gol – zaključio je Stojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari