Dragan Stojković uoči Danske: Umor postoji, ali bitno je da se niko od igrača ne žali na povredu 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Reprezentacija Srbije u nedelju 8. septembra (18h) igra drugi meč u A diviziji Lige nacija.

Posle susreta sa Španijom (0:0), „orlovi“ se sastaju u Kopenhagenu sa Danskom.

Na konferenciji za medije, pred poslednji trening, bili su selektor Dragan Stojković i reprezentativac Strahinja Pavlović.

– Ono što je najbitnije, niko od igrača se ne žali na povredu. Svi igrači koji su ovde, biće u konkurenciji za tim. Što se umora tiče, on ne postoji, i Danska je igrala protiv Švajcarske. U istoj smo situaciji – rekao je selektor Stojković.

Državni tim čeka na pobedu protiv Danske od 1990. kada smo slavili upravo u Kopenhagenu (2:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

– Danska je uvek bila težak i neugodan protivnik. Oni su ekipa bez koje ne može da se odigra na Svetsko ni Evropsko prvenstvo. Gotovo su redovni učesnici. I to sve govori. Sastali smo se nedavno na Prvenstvu Evrope u Nemačkoj, rezultatski bez pobednika, ali tim remijem su oni bili zadovoljniji. Došli smo, dakle, ovde da pružimo dobar otpor i ostvarimo zadovoljavajućii rezultat. Ali ovde nikome nije lako, jer Danska je dobra selekcija.

Interesantan podatak je da su Danci kao domaćini u poslednjih 18 utakmica zabeležili 16 pobeda uz jedan poraz i remi. Činjenica koja govori koliko su ozbiljan rival.

– Danska je ekipa koja se nije nešto mnogo promenila u odnosu na poslednji naš meč, imaju zamene za svakog igrača. Ne verujem da nešto može mnogo da se menja, u ekipi ili u taktičkom smislu. Dobro se poznajemo. Napravili smo dobru analizu, znamo šta možemo da očekujemo i moramo biti skoncentrisani od prvog minuta – jasan je selektor Dragan Stojković.

Strahinja Pavlović i saigrači znaju da ih očekuje veoma zahtevan meč, a defanzivac Milana je odgovorio na pitanje koje se odnosilo na uvod u ovaj ciklus Lige nacija.

– Da, pričao sam sa nekoliko igrača pre utakmice sa Španijom, pokazali su momci da su spremni za velike izazove. Teška utakmica, bili smo blizu pobede, nismo imali dovoljno sreće u toj za nas najizglednijoj situaciji, da smo postigli gol, možda bi i pobedili utakmicu. Svi smo dali maksimum protiv dobrog rivala i sada smo mislima već u meču sa Danskom. Jak, dobar protivnik, znamo šta želimo, pred nama je veoma zahtevan meč – ne ostavlja dilemu Strahinja Pavlović, piše sajt FSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari