Dragović dogovoren, Prijović (samo) želja 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je ispunila ovosezonski cilj odbranom titule, tako da ne čudi da se već uveliko spekuliše o mogućim pojačanjima za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Austrijski reprezentativac Aleksandar Dragović (30) boravio je u Beogradu prethodnih dana i nezvanično je postigao neformalni dogovor sa Crvenom zvezdom.

Defanzivcu na leto ističe ugovor sa Bajerom iz Leverkuzena, a još zimus je odbio ponudu da potpiše novi.

Zanimljivo je da glavni adut crveno-belih za dovođenje Dragovića nisu ni pare koje (ne) mogu da mu ponude, niti bilo kakve garancije da će klub biti konkurentan za ulazak u Ligu šampiona.

Presudno u ovom slučaju je to što Austrijanac srpskog porekla ima veliku želju da tokom karijere zaigra za klub sa „Rajka Mitića“ za koji navija.

Dragović je tokom karijere igrao još i za Lester, Dinamo Kijev, Bazel i Austriju Beč, tako da mu visoki ugovor nije prioritet.

U suprotnom bi sigurno prihvatio neku od bogatijih ponuda iz Kine ili sa Arabijskog poluostrva.

Velika želja crveno-belih je i napadač Al Itihada iz Saudijske Arabije Aleksandar Prijović (30).

Bivši reprezentativac Srbije se prema nezvaničnim informacijama zasitio arapskog novca i načina života, ali ga sa klubom ugovor veže do 2023, a penali raskida navodno nisu ni malo povoljni.

Prvak Srbije sada čeka da vidi da li Prijović može da se sa klubom dogovori oko neke sume za raskid ugovora koju crveno-beli mogu da isplate.

S druge strane nije isključeno da se za Prijovića zainteresuju i drugi evropski klubovi i stave mu na sto ponude koje su bolje od Zvezdine.

Dok razmišlja o pojačanjima u odbrani i napadu, uprava crveno-belih možda će uskoro morati da misli i na to ko će naslediti trenera Dejana Stankovića. Italijanski mediji navode da je posle Sampdorije za Stankovića interesovanje pokazao i Udineze.

Trener kluba iz Udina Luka Goti mogao bi da bude smenjen na kraju sezone iako je praktično uspeo da obezbedi opstanak u Seriji A, a Stanković se kao rešenje nameće pošto je trenersku karijeru kao pomoćnik Andree Stramaćonija započeo baš u klubu sa „Friulija“.

Sampdorija je očekivala da će se trener Klaudio Ranijeri boriti ove sezone za odlazak u Ligu Evrope, a strateg Crvene zvezde nameće se kao mnogo jeftinija opcija na klupi, a takođe strateg za koga se veruje da bi bez problema klubu osigurao ostanak u ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari