Drama kao način života 1

Generacija bez izrazite „zvezde“ sa samo jednim dokazanim asom u liku Novice Veličkovića mogla bi da bude jedna od omiljenijih navijačima crno-belih.

Borbenost, upornost, inat, sportski bezobrazluk osobine su koje su oduvek vrlo cenjene, a koje puleni Aleksandra Džikića svakako poseduju. Poslednja demonstracija istih u Belgiji dovela je do toga da srpski velikan još jednu dramu pretvori u kraj sa srećnim epilogom. Šarlroa je imao prednost od 14 razlike u 25. minutu, brisani prostor do duplog trijumfa protiv Partizana, međutim timski sklad crno-belih i harmonija među igračima doveli su do toga da petu, od šest dramatičnih završnica u grupi, reše u svoju korist (63:65) za skor 8-4, koji u slobodnom prevodu predstavlja izvesnu garanciju direktnog prolaska u osminu finala ukoliko na kraju zauzmu jedno od prva dva mesta.

U odsustvu povređenog Ratkovice, Birčević je „pobedničku štafetu“ prepustio Hečeru. Amerikanac je prve poene postigao u poslednjem minutu meča za izjednačenje (63:63), a zatim i za trijumf 0,3 sekunde pre poslednjeg zvuka sirene, nakon sjajnog prodora u igri jedan na jedan: fintom šuta podigao je čuvara iz odbrambenog stava, a zatim rutinski položio loptu za 11. uzastopnu pobedu računajući oba takmičenja.

 – Kakva luda utakmica. Srećan sam što sam uspeo na kraju da uradim to za svoj tim – prokomentarisao je Hečer samo završnicu meča.

Uloge značajnih epizodista pripale su ovoga puta Vrapcu i Andriću. Reprezentativac BiH bio je veoma koristan u odbrani i prilikom promene ritma utakmice; često prisutan na ofanzivnom skoku (11p, 6sk, 3as, 3ukr), dok je Kragujevčanin sa četiri trojke, ukupno 14 poena, podsetio javnost na sasvim korektan šut sa distance, pre svega iz mesta.

– Važna je stvar što smo sve vreme verovali da možemo da pobedimo i to smo na kraju i uradili, zbog čega sam veoma srećan – sumirao je utiske Vrabac posle meča.       

            Džikić: Počelo je ludilo

            Trener Aleksandar Džikić na emotivan način, u zagrljaju igrača, proslavio je pobednički koš Vila Hečera.

            „Činjenica je da imamo čudesnu sezonu, već smo previše puta bili u istoj situaciji. Imamo ogromne probleme da sastavimo tim, nedostaju nam trojica bekova, uključujući i Ratkovicu, koji je prva zamena na pleju. Oni se neće skoro vratiti, a u narednih mesec dana imamo lud raspored koji je počeo u Belgiji“, naglasio je Džikić, koji se na kraju izvinio novinarima na čija pitanja nije mogao da odgovori na francuskom jeziku, iako ga je godinama učio u školi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari