Drejmond Grin želeo da se povuče, ali se predomislio 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Tri nedelje je trajalo odsustvo Drejmonda Grina iz NBA usled još jednog u dugom nizu disciplinskih prekršaja.

Košarkaška javnost je nepodeljeno osudila postupke krilnog centra koji je bez ikakvog razloga tokom jedne utakmice udario centra Jusufa Nurkića.

Grin je pohađao savetovanja povodom svojih ispada, a sada se vraća ekipi sa kojom je u profesionalnoj karijeri osvojio četiri šampionska prstena.

„Bilo mi je svega previše, a to sam rekao i komesaru lige Adamu Silveru. Rekao mu da ću da se povučem, a on je rekao da je to brzopleta odluka i da mi neće dozvoliti da to uradim. Imali smo dug razgovor i mnogo mi je pomogao. Zahvalan sam što naša liga ima komesara poput Adama Silvera. Njemu je bitnije da vam pomogne, nego da vas povredi“, rekao je Drejmond Grin.

Grin je četvorostruki NBA šampion, višestruki Ol-star, jedan od stubova „dinastije“ Voriorsa i bez ikakve dileme jedan od najvećih odrambenih igrača 21. veka. Međutim, kada je reč o ponašanju, ono je neretko ispod svih granica dobrog ukusa, a često je umelo i da nepoovljno utiče na igre njegove ekipe, piše Sport Klub.

Neki od igrača koje je Grin udarao, šamarao, gurao, gazio, davio i vukao su: Blejk Grifin, Stiven Adams, Domantas Sabonis, Lebron Džejms, Džejms Harden, Iman Šampert, Rudi Gober, Bredli Bil i naravno Džordan Pul, saigrač kojeg je nokautirao tokom jednog treninga Voriorsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari