"Dribling" Karlika Džonsa koji brine Partizan 1foto:FIBA basketball

Reprezentativac Južnog Sudana u centru pažnje nakon ostvarenog tribl-dabla protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Delovalo je da je Partizan sve dogovorio sa Karlikom Džonsom i da će Amerikanac biti jedan od osnovnih ideologa igre crno-belih u narednoj sezoni, međutim njegova izvanredna simultanka protiv SAD u dresu Južnog Sudana povećala je apetit ne samo kod igrača, već je „inficirala“ brojne nekadašnje NBA asove da „lobiraju“ za 27-godišnjeg košarkaša iz Sinsinatija.

Džons je u višegodišnjim nastojanjima da se etablira kao NBA igrač imao samo kratke epizode u Dalasu, Denveru i Čikagu bez bitnijeg učinka, dok je u Razvojnoj ligi uspevao da se dokaže kao veoma kvalitetan individualac.

Ipak, odluka da prihvati poziv Južnog Sudana (njegova majka je poreklom sa tog područja) mogla bi de se ispostavi kao vizionarska.

Džons je prošle sezone na Svetskom prvenstvu ostavio veoma dobar utisak i to je bio jedan od osnovnih razloga zbog kojih je Partizan želeo da ga angažuje.

Činilo se da su se dve strane dogovorile oko svega, međutim nedavni nastup na prijateljskom meču sa SAD mogao bi da dovede do toga da 27-godišnji plejmejker ostvari dečačke snove.

Sinoć se pojavila informacija da NBA klubovi imaju rok do četvrtka da ponude ugovor Džonsu, dok će se u suprotnom automatski aktivirati ugovor sa crno-belima.

Sam igrač je dodatno kumovao priči da želi da ode u NBA, objavom na društvenom mrežama. On je objavio komplimente koje je na njegov račun napisao Lamar Odom nekadašnji NBA šampion 2009. i 2010. godine, zatraživši da Džons pod hitno dobije NBA ugovor.

– Brat je zadao tolike probleme reprezentaciji SAD tokom cele utakmice, neverovatno. I dalje navijam za osvetnike, ali moram da iskažem poštovanje i istaknem postignuće kada je to potrebno. Karlik Džons mora da dobije ugovor u (NBA) ligi odmah posle ove utakmice – napisao je Odom.

Karlik Džons je protiv SAD imao učinak od 15 poena i po 11 skokova i asistencija na čemu su mu čestitali i velikani poput Lebrona Džejmsa, Entonija Dejvisa, Stefa Karija…

Samo jedna dobra partija mogla bi da mu promeni karijeru i to iz korena, posebno ako s euzme u obzir da je prošle sezone nastupao u Kini.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari