Dron oterao fudbalere u svlačionice 1EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Nesvakidašnji prekid utakmice desio se u današnjem duelu Sautemptona i Aston Vile.

Čim se u istoj istoj rečenici nađu reči dron i fudbal svima prvo padne na pamet skandal sa utakmice reprezentacija Srbije i Albanije, u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, kada je ubačena  bespilotna letelica sa okačenom zastavom Velike Albanije izazvala burne rekacije na stadionu Partizana, zbog čega je meč završen za „zelenim stolom“.

Danas se desilo nešto slično, s tim da još nema zvaničnih informacija čiji je dron (bez okačenih poruka) nadletao teren u vlasništvu Sautemptona, kao ni da li se u tom vazdušnom prostoru našao slučajno ili je reč o nečijoj nameri.

Uglavnom, glavni sudija Majkl Salisberi je naložio prekid susreta na „Sent Meriz“ stadionu nakon komešanja na tribinama i oko igrališta, pokazavši fudbalerima domaćeg tima i Aston Vile put u svlačionicu u tom 40. minutu, pri rezultatu 0:0.

Navijačima je pak naloženo da ostanu na svojim mestima, dok se dron ne ukloni i steknu uslovi za bezbedan nastavak utakmice 19. kola engleske Premijer lige. Po povratku ekipa prvo poluvreme je produženo za dva minuta, iako je prekid potrajao mnogo duže.

Na kraju je Aston Vila odnela ceo bodovni plen, golom u 77. minutu.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari