Drugi dan Svetskog kupa u veslanju počinje u 9,30 časova 1

Dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić u subotu u 9,54 vesla repesaž za polufinale, dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik od 14,07 se bori za plasman među šest najboljih.

Četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić od 14,35 u repesažu za finale, dok Marko Marjanović i Miloš Stanojević veslaju polufinale u skifu, te skifu za lake veslače od 14,56 odnosno 15,31.

Jak vetar koji je oštetio startni ponton doveo je do otkazivanja trka popodnevnog programa prvog dana Svetskog kupa u Beogradu, tako da je došlo do promene subotnjeg programa. Takmičenje sutra počinje u 9,30 časova repesažom u disciplini skif za lake veslače. Petnaest minuta kasnije na stazu izlazi prva srpska posada. Od 9,54 dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić veslaće u drugoj grupi repesaža gde će im rivali za jedno od prva tri mesta koja vode u polufinale (subota, 15,10) biti posade Švajcarske2, Švajcarske1, Holandije2, Portugalije2.

U popodnevnom delu programa od naših posada prvi staruje dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik koji će od 14,07 veslati u drugoj grupi polufinala sa čamcima Belorusije2, Holandije, Belorusije3, Švajcarske i Poljske2 (finale na programu u nedelju u 13,03). Od 14,35 četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić za jedno od dva mesta koja vode u finale (nedelja, 12,48) boriće se u drugoj grupi repesaža sa posadama Švajcarske, Španije, Holandije1 i Rusije3. Marko Marjanović i Miloš Stanojević koji su se u polufinale skifa, odnosno skifa za lake veslače plasirali direktno iz kvalifikacija, svoje rivale u borbi za finale saznaće posle repesaža u ovim disciplinama koji su na programu u subotu pre podne. Inače, polufinale skifa počinje u 14,56 (finale na programu u nedelju u 14,18), a polufinale skifa za lake veslače u 15,31 (finale na programu u nedelju u 11,48).
 
Satnica srpskih čamaca na Svetskom kupu u Beogradu u subotu, 6. maja:

Repesaž – Dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić – Švajcarska2, Švajcarska1, SRBIJA, Holandija2, Portugalija2 – u 9,54 – (prve tri posade idu u polufinale)

Polufinale – Dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik – Belorusija2, Holandija, SRBIJA, Belorusija3, Švajcarska, Poljska2 – u 14,07 – (prve tri posade idu u finale)

Repesaž – Četverac bez kormilara Aleksandar Beđik, Igor Lucić, Igor Đerić, Damjan Lazić –SRBIJA, Švajcarska, Španija, Holandija1, Rusija3 – u 14,35 – (prve dve posade idu u finale)

Polufinale – Skif Marko Marjanović – u 14,56

Polufinale – Skif za lake veslače Miloš Stanojević – u 15,31 (Kraj) D. Đ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari