Drugi najraniji gol u švajcarskoj Superligi: Dve sekunde pre Sulejmanija, u sekund sa čuvenim svetskim rekordom na Lecigrundu (VIDEO) 1Foto: Shutterstock/Bplanet

Na čuvenom atletskom mitingu na stadionu Lecigrund u Cirihu Armin Hari, proslavljeni sprinter iz Zapadne Nemačke, postao je 21. juna 1960. prvi koji je trčao na 100 metara 10 sekundi.

Do njegovog podviga, koji je u to vreme smatran pravim čudom, najbolje ostvarenje je bilo 10,1, a 24 dana posle Harija, 15. jula 1960, deset sekundi je bilo i vreme Kanađanina Harija Džeroma na takmičenju pred domaćom publikom. Brže od deset sekundi (9,9) prvi put je istrčano 1968…

U poslednjoj utakmici 26. kola švajcarske fudbalske Superlige, koja se kao vodeća u zemlji igra od 2003, Cirih je na Lecigrundu savladao prvaka Jang Bojs s 1:0.

Jedini gol je dao Nigerijac Ifeani Metju u 10. sekundi.

To je jedan od najranijih pogodaka u utakmici Superlige.

Rekord s devet sekundi drži Ermir Lenjani, Albanac iz Prištine, strelac za Sion na meču s Lucernom 2019.

Posle deset sekundi od početka utakmice mrežu je zatresao i Senegalac Musa Konate, takođe u dresu Siona, ali u duelu sa Sankt Galenom 2015.

U samom vrhu je i nekadašnji reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani, koji je gol dao u 12. sekundi za Jang bojs protiv Lucerna 2017.

U Švajcarskoj Jang bojs vodi s 51 bodom. Prate ga Servet sa 50 i Cirih sa 42.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari