Drugi tim Crvene zvezde u Prvoj muškoj ligi Srbije 1kkcrvenazvezda.rs

Trebalo je to dosta ranije da urade; problem prelaska iz juniorske u seniorsku košarku sve je veći i složeniji u klupskim okvirima; s tim u vezi, Crvena zvzeda je odlučila i uspela u nameri da sovj junirski tim „pretvori“ i u seniorski tako što će od ove sezone igrati u Prvoj muškoj ligi Srbije.

Ideja je dobra i trebalo bi vremenom da bude i plodonosna. Najbolji Zvezdini juniori, momci od 17 i 18 godina, nastupaće za svoju generaciju kada na repertoaru budu bile najvažnije utakmice, ali će se igrački, a vremenom i mentalno navikavati na kontinuirano igranje seniorske košarke u trećem rangu takmičenja.

Kako navode iz kluba, članovi drugog tima će se paralelno sa nastupima u seniorskoj ligi, takmičiti i u juniorskoj ligi Srbije.

Prvi meč u šampionatu Prve muške lige crveno-beli su igrali protiv Mladenovca u dvorani Basket City i savladali rivala rezultatom 75:66. U pitanju je izuzetno darovita generacija koju predvode Nikola Topić, Lazar Gačić, Pavle Mišić, Vasilije Dabić…

Drugi tim srpskog šampiona će se takmičiti u Grupi A, zajedno sa ekipama BKK Radničkog, Zvezdare, Astre, Zemuna, Barajeva, Žarkova i pomenutog Mladenovca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari