Državno prvenstvo u ciklo krosu 7. februara na Srebrnom jezeru 1Foto – velikogradiste.rs

Državno prvenstvo u ciklo krosu biće održano u nedelju, 7. februara, na Srebrnom jezeru nadomak Velikog Gradišta, šesti put za redom u ovom atraktivnom prostoru što je već preraslo u lepu sportsku tradiciju.

Za nadmetanje je prijavljeno oko 150 takmičara što će biti rekordan broj i predstavljati doprinos daljem omasovljenju ovog sporta koji doživljava sve masovniju popularizaciju.

Prema rečima predsednika opštine Veliko Gradište, Dragana Milića, koji podvlači značaj ulaganja u sportski turizam, ciklo kros je uvertira u predstojeću turističku sezonu.

-Pored ovog takmičenja imamo prvenstvo u odbojci na pesku, Međunarodni šahovski turnir, zatim Polumaraton u Velikom Gradištu i Ramski marathon a tu su manifestacije u Veslačkom centru Srbije, Plivački marathon, nadmetanja u odbojci i tenisu kao i druge priredbe čiju raznovrsnost će znatno pospešiti nova Hala sportova na Srebrnom jezeru”.

Organizatori takmičenja u ciklo krosu i ove godine su Sportski savez opštine Veliko Gradište i Biciklistički savez Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari