Duljaj nadmudrio Keržakova kad je sve karte bacio na napad: Partizan u Subotici do devete pobede uzastopce 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Fudbaleri Partizana se učvršćuju na čelu superligaške tabele.

U Subotici protiv Spartaka u 12. kolu postigli su devetu uzastopnu pobedu u domaćem prvenstvu. Trener crno-belih Duljaj je nadmudrio Rusa Keržakova kad je sve karte bacio na napad – 3:0.

U prvih pola časa igre ispitivale su se snage. Uzbuđenja nije bilo.

Oko 5.000 navijača u lepom fudbalskom ambijentu prvi put je poskočilo u 35. minutu. Kanute se odlučio za šut sa oko 25 metara. Pogodio je stativu domaćeg golmana Vulića.

U poslednjem minutu prvog poluvremena njega je na iskušenja stavio i Natho sa 18 metara. Vulić je pokazao da je vrlo dobar čuvar mreže. Sjajno je intervenisao.

Trener crno-belih Duljaj je na poluvremenu posegnuo za prvom izmenom. Izveo je Kanutea, koji je imao žuti karton, a za uzdanicu u napadu je poslao Nikolića.

Duljaj nadmudrio Keržakova kad je sve karte bacio na napad: Partizan u Subotici do devete pobede uzastopce 2
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ni na početku drugog dela igre nije bilo vatre ispred golova. Vodila se bitka za prevlast na sredini terena. Partizan je u 55. minutu pripretio iz kornera, a dva minuta kasnije je Todorovski na suprotnoj polovini pogodio spoljni deo mreže.

U 64. minutu gostima je poništen pogodak. Ilić je loptu potkačio rukom dok ju je u klizećem startu slao u mrežu. Natho je zbog protesta dobio žuti karton.

U 67. minutu Duljaj je sve karte bacio na napad. Umesto Kalulua ušao je Severina. Partizan je pojačao ritam, a to je urodilo plodom u 70. minutu.

Nikolić je zahvatio glavom loptu iz kornera, a iz srca šesnaesterca kapiten Marković je poslao neodbranjiv šut pod Vulićevu prečku.

U 77. minutu prednost je udvostručio Zahid. Majstorski je prevario dvojicu Spartakovih igrača, a Vulić je loptu dohvatio samo vrhovima prstiju, nedovoljno da spreči pogodak.

Četiri minuta kasnije istakao se Saldanja. Minijaturom u protivničkom šesnaestercu poslao je loptu spoljnom uz stativu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari