Duljaj: Voleo bih da ostanem sa ovom ekipom, moj status u klubu je pod znakom pitanja od prvog dana 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je da je njegova ekipa odigrala najslabiji derbi ovog proleća, večeras u polufinalu Kupa protiv Crvene zvezde i dodao da bi voleo da ostane u klubu.

„Saglasan sam da je ovo bio najslabiji igrački derbi Partizana ovog proleća. Fudbal se igra 90 minuta, mi smo prvih 25 minuta ušli bolje u igru, posle prvog naivno primljenog gola Zvezda je preuzela konce, bilo je mnogo prostora za njihove igrače. Mi smo morali dosta da rizikujemo posebno u drugom poluvremenu, dali smo im dosta kontri i polukontri, ali mali smo dosta dobrih igrača pozadi i odličnog golmana Jovanovića“, rekao je Duljaj na konferenciji za novinare.

Partizan nije uspeo da se plasira u finale Kupa, pošto je izgubio od branioca titule Crvene zvezde 0:2.

Duljaj je naveo da je izuzetno teško igrati protiv Zvezde u četiri dana dva puta na gostujućem terenu i da je večerašnji duel bio težak posle svega što se dešavalo u poslednjem derbiju (0:2) u kome je Partizan bio nezadovoljan suđenjem.

„To ne umanjuje pobedu Crvene zvezde“, dodao je Duljaj.

Upitan je za status u Partizanu posle dva poraza od Zvezde.

„Moj status u klubu je pod znakom pitanja od prvog dana, nisam opterećen time, na ljudima iz kluba je da reše kakav će biti moj status. Mnogo puta sam rekao šta ostavljam sledećem treneru, ekipu koja ima potencijal, ako pogledamo koji su igrači danas nastupili, to su igrači koji imaju sadašnjost i budućnost, a vreme će pokazati da li je to bio ispravan put“, naveo je Duljaj.

„Voleo bih da ostanem sa ovom ekipom. Pre par meseci u razgovoru sa generalnim direktorom bilo je priče o ugovoru, rekao sam da nije vreme, da je ekipa najvažnija. Kod mene je najvažnija reč, a ne potpis. Da sam hteo da potpišem mogao sam pre dva meseca, ali sada moramo da vidimo da li su ljudi u klubu zadovoljni ovim što radim, a navijači onim što je ekipa pokazala. Naravno da bih voleo da ostanem, ali treba da se sačeka kraj prvenstva, da vidimo na koji način ćemo završiti sezonu“, dodao je.

Na pitanje o odlasku igrača, Duljaj je rekao da klub živi od prodaje i da je zimus morao da proda važne igrače Kristijana Belića i Mihaila Ilića, ali da to nije alibi za rezultate u polusezoni.

On je rekao da su mnoge stvari od početka krenule loše, od priprema koje su obavljene na mestu koje nije planirano i na lošim terenima, ali da to ne umanjuje ovo što se danas dogodilo.

Partizan je bio nezadovoljan suđenjem na prethodnom derbiju, a Duljaj je rekao da bi novinari o tome morali da pišu i prenesu situaciju kakva jeste, a ne da čekaju izjave trenera koje se uvek gledaju navijački.

„Mi živimo u svetu punom laži, laž postane istina, a istina laž. Vaša je profesija, vaša reč ima težinu da izveštavate onako kako jeste. Svi plaćamo da gledamo TV Arenu i druge kanale, mora da bude kako bi trebalo da bude“, dodao je on.

Pre početka utakmice kapiten Partizana Svetozar Marković dobio je žuti karton jer ekipa nije na vreme izašla na teren zbog čega je početak kasnio. Igrači Partizana su po izlasku iz svlačionice nekoliko minuta stajali okupljeni ispred svoje klupe i slušali govor trenera Igora Duljaja, dok su se domaći rasporedili po terenu.

Partizan je izveo loptu sa centra, a Samed Baždar ju je šutnuo daleko u aut i to se može smatrati nekom vrstom protesta jer su crno-beli nezadovoljni suđenjem na prethodna dva „večita“ derbija.

Duljaj je upitan šta je tada rekao igračima, a on je rekao da je bilo uobičajeno, da igrači izađu maksimalno i da li su spremni da daju sve od sebe.

„Jer kad date sve od sebe, niko vam ništa neće zameriti. Uvek možete da pogrešite, pogrešan pas, ali navijači nikad neće oprostiti ako ne date maksimum. Nismo hteli da pravimo nikakav cirkus, Partizan ima svoju tradiciju i nismo mi ti, trener i igrači koji će kaljati instituciju derbija. To nisu radli ni drugi pre nas, nećemo ni mi to da radimo“, rekao je on.

Na pitanje zbog čega je Aleksandar Filipović počeo utakmicu pre Aranđela Stojkovića, trener je rekao da je hteo da sačuva Stojkovića za duel protiv TSC-a u nedelju.

Govoreći o mladom Samedu Baždaru, Duljaj je rekao da će vreme pokazati gde će on biti u narednom periodu.

„Svako vredi onoliko koliko je neko spreman da plati za njega. Verujem da će Baždar posle ovih igara to naplatiti. Rečeno mu je da mora da bude vredan i da radi i čeka svojih pet minuta jer ako ne bude, sve se baca u vodu. Vredno je radio, postigao dovoljno sasvim golova da su ga primetili agenti i strani klubovi“, rekao je Duljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari