Dupla kruna odbojkašica Crvene zvezde, titula posle devet godina 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Posle devet godina, odbojkašice Crvene zvezde uspele su da osvoje titulu u domaćem prvenstvu. Crveno-bele su večeras na Ubu ubedljivo savladale izabranice Marijane Boričić i time doše do duple krune (0:3). Uprkos očekivanjima majstorica nije bila neizvesna, a Zvezda je sa 3-2 u pobedama osvojila 28. titulu državnog prvaka.

Povredu Ljuljane Ranković u prethodnom meču na Banjici, odbojkašice Uba nisu mogle da nadoknade.

Crvena zvezda je u majstoici vešto ekploatisala slabe tačke u postavi Ubljanki, pre svega u prijemu i na korekciji na kojoj je prinudno igrala Medićeva, koja je po vokaciji srednjak.

Bojana Drča, vratila se u Zvezdu prošlog leta, rešena da torfeje vrati u vitrine najtrofejnijeg srpskog kluba.

Sjajno je dizala i delila lopte i u majstorici. Ono što je bilo važno, na prijemu su bile sigurne Živojinović i Lazićeva, dok su dobor funkcionisali i napadi preko srednjaka.

Istovremno, prijem Ubljanki bio je vrlo nesiguran. Pokušavala je Boričićeva da promenom primača, tehničarke ili srednjaka nešto promeni, međutim u sva tri seta Zvezda je bila preubedljiva – 25:17, 25:19, 25:13.

Najefikasnija je bila Dajana Bošković, koja je stigla u klub u januaru i bila jedna od najvažnijih karika u osvajanju oba trofeja. Večeras je osvojila 13 poena i na najlepši način proslavila 28. rođendan. Najveća pomoć joj je stigla od Jelene Lazić koja je imala deset upisanih poena.

U poraženom sastavu nije bilo dvocifrene igračice, a najbolja je bila Ljubica Kecman sa devet poena.

Posebno dominantna, Zvzeda je bila u poslednjem setu u kome je dugo imala dvocifrenu prednost.

Napadu su rutinski prolazili po krajevima, kroz sredinu, preko koreje…

Izostala je bila bilo kakva neizvesnost, a slavlje je u prepunoj hali počelo još sredinom trećeg seta. Odbojkašice Zvezde imale su pomoć vatrenih navijača što je kao bitan faktor potencirao i trener crveno-belih Milan Gršić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari