Durant i Irving saigrači 1Foto: EPA-EFE/GEORGE FREY

Čim je i zvanično omogućeno klubovima i igračima da uspostave saradnju 1. jula – automatski su viđeni neki od dogovora posle kojih bi „krvna slika“ NBA lige značajno mogla da bude promenjena u sezonama koje dolaze. Kevin Durent je završio epizodu u Golden Stejtu, Kajri Irving u Bostonu, a obojica će karijere nastaviti u Bruklin Netsima.

Durent, dvostruki MVP NBA finala (2017. i 2018), potpisaće četvorogodišnji ugovor za 164 miliona, a Irving, šampion sa Klivlendom 2016, postaće plej Bruklina za četvorogodišnji ugovor od 141 miliona dolara. Zajedno sa njima, novi „supertim“ u Netsima činiće i centar Deandre Džordan koji je prošlu sezonu završio u NJujork Niksima. Iznenađenje je napravio i Golden Stejt koji je doveo Dianđela Rasela iz Netsa i prosledio Andrea Igudalu u Memfis.

Al Horford nije prihvatio ponudu Bostona, izašao je na tržište i potpisao za Filadelfiju ugovor na četiri godine za 109 miliona dolara. Filadelfija je u istoj noći ostala bez DŽimija Batlera, što je donekle bilo i očekivano, međutim nije završio u Klipersima, nego u Majamiju za 142 miliona dolara. Takođe, Džej Džej Redik više nije u Siksersima, nego u Pelikansima (26,5 miliona/2 godine). Kleju Tompsonu je pripala „maksimala“ od 190 miliona dolara u Voriorsima za pet sezona, Kemba Voker se zvanično seli u Boston na četiri godine za 141 milion, Nikola Vučević ostaje u Orlandu za 100 miliona za isti period, Kritsaps Porzingis je i definitivno Dalasov na period od pet godina za 158 miliona dolara, dok je Milvoki zadržao dvojicu od trojice važnih igrača koji su postali slobodni agenti. Baksi su produžili ugovor sa Brukom Lopezom za četiri sezone (52 miliona dolara), odnosno sa Krisom Midltonom na pet godina za čak 178 miliona. Takođe, ostao je i DŽordž Hil za 29 miliona na tri godine. Malkom Brogdon potpisao je za Indijanu na četiri godine za 85 miliona dolara, dok je Bojan Bogdanović prešao u Jutu za 73 miliona za isti period saradnje.

Na istim pozicijama ostaju Tobajas Heris (Filadelfija, 180/5), Majk Skot (Filadelfija, 9,8/2), Patrik Beverli (Hjuston, 40/3), Rodni Hud (Portland, 16/2), Terens Ros (Orlando, 54/4), Tomas Brajant (Vašington, 25/3). DŽulijus Rendl je novi košarkaš Niksa za 63 miliona dolara na tri sezone, Riki Rubio ide u Finiks za 51 milion dolara na isti period. Neizvesno je gde će karijeru nastaviti Kavai Lenard, MVP poslednjeg velikog finala i šampion sa Torontom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari