Nije baš bio potres ravan onome iz 2010. ali se svakako treslo u Oklahoma Sitiju, a pogotovo Ouklendu koji se i ovako nalazi na najtrusnijem području u SAD.

 Odlukom da posle devet sezona napusti Oklahomu i pređe u redove Golden Stejta, najvećeg rivala na Zapadu, Kevin Durant krenuo je stopama Lebrona DŽejmsa, koji je pre šest godina kao slobodan agent napustio Klivlend i otišao u Majami kako bi sa Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom došao do šampionske titule.

 

Baš kao i u Ohaju i u Oklahomi su se navijači, odmah po saznanju da će Durant u naredne dve sezone igrati za Voriorse za 54 miliona dolara, opredelili da javno zapale dresove sa brojem 35 i prezimenom Durant. Razočarenje je bilo veliko, ne samo među navijačima Tandera, već i kod aktuelnih i bivših NBA igrača. Mnogi smatraju da je time izgubljen rivalitet i sama takmičarska draž. Svi su se odmah setili rečenice Majkla DŽordana nakon odluke Lebrona da pređe u Majami u kojoj je istakao da je mogao na isti način da se udruži sa Medžikom i Birdom i osvoji veliki broj titula, ali da to nije poenta igre.

 

Durant je očigledno rešio da u naredne dve sezone osvoji toliko željenu titulu, spreman da se podredi kolektivu, u kome su glavne uloge već podeljene Stefu Kariju, Drejmondu Grinu i Kleju Tompsonu. Nisu svi ni u redovima Voriorsa aplauzima dočekali odluku Duranta; dvojica startera su zbog toga otišla iz kluba (Endru Bogut i Herison Barns) dok je pojedincima status ozbiljno narušen (Andre Iguadala). Ego je svakako veliki kod Karija i Tompsona; iako Golden Stejt igra kolektivnu košarku, veliko je pitanje na koji će način koševe raspodeliti četvorica nesumnjivih lidera. Kevin je u Oklahomi šutirao u proseku više od 20 puta po meču i na takav scenario u Voriorsima moraće da zaboravi. Koliko će zbog toga biti srećan ostaje da se vidi, ali je u Tanderima bilo evidentno da je teško trpeo preuzimanje liderske uloge od strane Rasela Vestbruka u pojedinim fazama sezone.

 

To što je otišao, ne znači i da se neće vratiti u Oklahomu. Po isteku dvogodišnjeg ugovora sa Voriorsima postaće slobodan agent i sa 30 godina moći će da potpiše petogodišnji ugovor u momentima kada će jednogodišnji budžet za dovođenje igrača biti 122 miliona dolara. Oklahoma će biti na potezu!

 

Zaza umesto Boguta

Odmah nakon odluke da se odrekne usluga Endrua Boguta i Herosona Barnsa (obojica prešli u Dalas Mavse) Golden Stejt je ponudio gruzijskom centru Zazi Pačuliji ugovor na godinu dana u vrednosti od 2,9 miliona dolara. Pačulija je u statusu slobodnog agenta nakon ne baš uspešne sezone u Dalasu. Za njegovo znanje zainteresovani su Šarlot i Portland.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari