Srpski automobilista Dušan Borković trkom u hrvatskom Buzetu završio je sezonu u kojoj je osvojio titulu evropskog prvaka u FIA brdskim trkama, i tako ostvario veliki uspeh. Iako je još prošlog meseca u Sloveniji obezbedio titulu prvaka Evrope i ostvario nedostižnu prednost u ukupnom plasmanu, član Nisotek rejsing tima odlučio je da se pojavi i u hrvatskom Buzetu, najviše zbog velikog broja hrvatskih navijača koji ga podržavaju od kada je prošle sezone atraktivnom vožnjom pobrao sve simpatije.

Meštani Buzeta i okoline, grada od oko 6.000 stanovnika, ovacijama su pozdravljali srpskog vozača, a prošle godine u istom mestu dobio je nagradu za najatraktivniji potez na određenoj krivini gde se okuplja najveći broj posetilaca. Iako je ove godine trku u Buzetu završio kao sedmi zbog problema sa gumama, Borković je, kako i dolikuje šampionima, proslavio titulu prvaka Evrope uz šampanjac sa brojnim hrvatskim navijačima, ali i srpskim novinarima, i ujedno obeležio i 28. rođendan.

– Oduševljen sam navijačima, presrećan sam što sam ispunio svoje snove i hvala svima koji su me podržali u pohodu na titulu. Ostvarila mi se želja uz veliki rad, kako moj, tako i celog tima. Odazvao sam se organizatorima trke u Hrvatskoj, jer ovde imam veliki broj navijača koji su mi spremili doček. Takođe moram da napomenem da ni bez mog sponzora, Nisoteka, uspeh ne bi bio moguć i nadam se da ćemo od naredne sezone otići i korak dalje i biti uspešni i na svetskom nivou. Obećao sam početkom godine da ću doneti Srbiji titulu i to sam ispunio – izjavio je Borković nakon proslave titule i dodao da će naredne godine sigurno voziti i Reli Srbije koji propušta ove sezone.

Borković je posle osvojenih 12 nacionalnih šampionskih titula, tri Zlatne kacige i najmlađi je osvajač Dijamantske kacige, a prošle sezone odlučio je da se oproba na međunarodnoj sceni. Prošle godine bio je treći u generalnom plasmanu FIA brdskog šampionata Evrope, dok je ove uspeo da trijumfuje.

Doček u Pančevu

Stanovnici Borkovićevog rodnog Pančeva priredili su svom šampionu svečani doček sinoć ispred Skupštine grada, a šampion Evrope izjavio je da je ovo za njega veliki čast i da se na ovaj način odužio svim Pančevcima i gradu koji ga od početka karijere podržavaju. Broković je dodao da će se potruditi da i u budućnosti promoviše svoj rodni grad na najbolji mogući način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari