Dušan Mandić: Izbacivanje iz Novog Beograda najteži momenat u karijeri 1Foto: EPA-EFE/ Balazs Czagany

Dušan Mandić jedan je od najboljih srpskih vaterpolista. Nakon nesrećnog rastanka sa Novim Beogradom, u narednoj sezoni nastupaće za Ferencvaroš.

Šta se zapravo dogodilo između Živka Gocića, trenera Novog Beograda, i Dušana Mandića, a nakon finalnog meča sa Jugom, u regionalnom prvenstvu, verovanto nikada nećemo saznati.

Nakon pomenutog duela, mladi stručnjak je precrtao vrsnog vaterpolistu, koji je do kraja sezone sve mečeve saigrača ispratio u civilu.

Novi Beograd se poneo i negospodski prema jednom od najboljih srpskih vaterpolista, zabranio mu je da trenira sa saigračima, poslavši ga da radi sa rezervnim timom, koji pretežno čine mladi vaterpolisti.

Mandić je i putem društvene mreže poručio kako je sve to podneo. Bilo je jasno da će se rastati sa klubom, uprkos važećem ugovoru i za narednu sezonu, a Ferencvaroš je bio najbrži i nedavno je obavestio javnost da će od iduće takmičarske godine moći da se osloni na jednog od najboljih levorukih vaterpolista na svetu.

Mađarski velikan je potvrdio dolazak reprezentativca Srbije, koji se tim povodom oglasio putem društvene mreže.

– Prethodni period u Srbiji je trebalo da bude najlepši u mojoj karijeri, a umesto toga bio je najteži. Izbačen sam iz ekipe Novog Beograda bez razloga. Podvalačim, bez razloga. U tom teškom periodu među prvima su me podržali i kontaktirali trener Balaž Neki i Ferencvaroš. Pokazali su veliko interesovanje da postanem deo tako velikog kluba kakav je Ferencvaroš, koji ima veliku istoriju i mnogo navijača. Više sam nego srećan i uzbuđen što sam ovde. Ciljevi su najviši, da pokušamo da osvojimo sve što se osvojiti može – ponovio je Mandić uverenje da nije zaslužio da bude precrtan od strane trenera Živka Gocića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari