Duško Ivanović posle poraza od Barselone: Igrači potonuli, ali će sutra biti još jači 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović rekao je posle utakmice 16. kola Evrolige u kojoj je njegov tim posle produžetka izgubio od Barselone (99:94), da je zadovoljan partijom svog tima, ali da je poraz posledica grešaka u finišu meča.

„Teška utakmica i mislim da je košarka zbog ovoga interesantan sport i nikada ne znaš ko će pobediti, moraš da igraš 40 minuta i tačno 40 minuta sa fokusom, a danas smo izgubili našom greškom. Ja sam veoma srećan mojim timom i kako smo igrali, a treba da budemo bolji u narednom meču, imali smo greške koje moramo da smanjimo kako bismo bili bolji“, rekao je trener Crvene zvezde.

On je dodao da je tražio od svojih igrača da naprave faul pre poslednjeg napada gostiju, u kojem je Mirotić pogodio trojku za produžetak.

„Rekao sam da prave faul. Faul nije napravljen i izgubili smo utakmicu i ne treba sad kriviti, sve je iz dobre namere bilo idemo dalje, nema problema“, izjavio je Ivanović, a zatim se osvrnuo i na činjenicu da je Mirotić bio van terena kada je primio loptu pre šuta:

„Ne znam, nisam bio blizu. Ako i jeste nama to ne pomaže jer to neće poništiti utakmicu. Dopustili smo Šanliju da ostane sam dva puta i taj pik smo trebali da branimo drugačije, a on ostao sam i dao nam šest poena“.

Ivanović je dodao i da su njegovi igrači razočarani nakon što su doživeli poraz.

„Normalno da su potonuli, teško je kada izgubiš, ali sutra će oni biti još jači“, rekao je trener Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari