Duško Ivanović pred derbi sa Partizanom: Želimo da pobedimo, ali i da uživamo u meču 1KK Crvena Zvezda 14.11.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pred sutrašnji večiti derbi u Evroligi (hala „Aleksandar Nikolić, 19.00), košarkaši Crvene zvezde imaju pobedu više u odnosu na Partizan, a bili su bolji i u prvom evroligaškom susretu kada su srušili rivala trojkom Nemanje Nedovića u poslednjim sekundama utakmice.

Odnos snaga pred sutrašnji susret u 21. kolu Evrolige nije promenjen u odnosu na uvodni meč. Zvzeda je na skoru 10-10, dok Partizan ima pobedu manje, ali i vrlo negativan odnos pobeda i poraza na evroligaškim gostovanjima (samo dva trijumfa).

Crveno-beli neće moći da računaju na povređenog Hasana Martina, kao i na Fakunda Kampaca iz opšte poznatih razloga.

„Za nas je svaka utakmica velika, naročito pred našom veličanstvenom publikom. Pre svega, želimo da uživamo u tom ambijentu i velikoj utakmici“, prva je pomisao Duška Ivanovića na sutrašnji meč.

Obe ekipe imaju već iskustva ovosezonskih međusobnih okršaja u obe hale. Zvezda je pred sovjim navijačima već slavila u hali „Aleksandar Nikolić“ u okviru ABA lige, kada su crno-beli kapitulirali zbog izuzetno loših rešenja u poslednjoj deonici (90:74).

„Videćemo sutra, verovatno će biti promena na obe strane. Sigurno da će biti nekih iznenađenja, ali danas su toliko ekipe spremne da to može da traje jedan ili dva napada, ne više. Posle toga se ekipa prilagodi.“

Ne samo što je bila bolja u dva ovosezonska večita derbija, već je Zvezda u seriji od čak 16 trijumfa nad Partizanom kod kuće.

„Ne razmišljamo o tome, već da je to još jedna utakmica u Evroligi i želimo, normalno, da pobedimo, ali pre svega, želim da moji igrači uživaju.“

Posle trijumfa u Beogradskoj areni, Duško Ivanović je pohvalio navijače Partizana zbog načina na koji su podržavali svoje ljubimce, napravivši sportsku atmosferu.

„Posle utakmice u Areni sam zaista pohvalio navijače Partizana jer su bili dobri. Atmosfera je bila sportska. Mislim da su naši navijači bolji i to bi sutra trebalo da pokažu.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari