Dva crvena i Kanga matirali Zvezdu 1

Imali su fudbaleri Crvene zvezde jasnu računicu pred meč četvrtog kola Lige Evrope; neporaženi bi i dalje bili u odličnoj poziciji da grupnu fazu završe na prvom mestu, međutim rival koji ih je u dosadašnjem delu najviše namučio, pre svega u Danskoj, uspeo je i da ih matira na stadionu „Rajko Mitić“ (0:1) i tako faktički Bragu izbaci u prvi plan nakon trijumfa Portugalaca nad Ludogorecom (4:2).

Doživeo je Dejan Stanković prvi međunarodni poraz na najvećem srpskom stadionu otkad je preuzeo vođenje crveno-belih, a tome je prevashodno kumovao direktan crveni karton Miloša Degeneka već u 11. minutu.

Potencijalni reprezentativac Australije bio je prinuđen da kao poslednji igrač odbrane rukom povuče Isaksena koji je izbijao sam ispred Borjana.

Obojica Zvezdinih štopera loše su odreagovala na jednu dubinsku loptu rivala; odlični Isaksen se obojici izmigoljio; a Degenek je odlučio da ga rukom povuče, mada je možda mogao da pokuša da telom ostvari kontakt i tako rivala barem malo izbaci iz ležišta.

Utakmica je od tog momenta potpuno promenila tok; fudbaleri Midtjilanda su imali terensku incijativu, veći posed lopte i sijaset solidnih prilika.

Crveno-beli su sve vreme solidno stajali na terenu; čak su se i linije tima sinhronizovano pomerale, međutim bez igrača u manevru, usled povlačenja Sanoga na poziciju levog štopera, Zvezda je praktično bila bezopasna u napadu.

Pokušavali su, mahom, Ivanić i Katai da individualnim potezima naprave određeni višak i tako iznude neki prekid posle kojeg bi do izražaja došla korpulencija i visina Pavkova, međutim kapiten Svinčenko, Dalgard i Paulinjo nisu imali većih problema prilikom obavljanja defanzivnih zadataka.

Vremenom se i umor pojavio kao evidentan problem kod fudbalera Crvene zvezde; manjak koncentracije uslovio je da Rodić pogreši u jednom prostom dodavanju, time izazove direktnu kontru Midtjilanda, posle koje je Gobeljić dobio žuti karton u nameri da spreči zicer situaciju za goste u 56. minutu.

To je dovelo do toga da Evander izvede slobodnjak sa ivice šesnasterca; iako je Borjan odlično procenio njegovu nameru, loptu je na putu ka golu udario glavom Kanga, promenio joj pravac i tako matirao golmana Zvezde.

Pokušao je određenim taktičkim manevrima Stanković da konsoliduje svoj manevar; Sanoga je vratio u sredinu; u poslednjih desetak minuta ulaskom Dionija zaigrao je sa dvojicom napadača, dok je Erakovića morao da ubaci na mesto levog beka zbog umora i povrede Rodića.

Nedisciplina je Gobeljića koštala čak četvrtog crvenog kartona na poslednjih pet međunarodnih utakmica zbog čega je Zvezda duel završila sa dva igrača manje.

Brzi i tehnički školovani Isaksen i Sisto bili su najveća i konstantna opasnost po gol Zvezde, koja je za upornost i taktičku disciplinu mogla biti nagrađena bukvalno u poslednjim sekundama meča kada je Dragović odlično skočio, udario loptu glavom, ali je ona prošla u neposrednoj blizin leve stative gola koji je čuvao Losl.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari