Dva finala zakazana za danas 1Foto: Fonet/AP

Srpski kajakaši nastupali su juče u tri discipline – dvojac Marko Tomićević i Milenko Zorić obezbedili su direktan plasman u finale u trci na 1000m,

Tandem Marko Novaković i Nebojša Grujić plasirao se u završnicu takmičenja na 200m preko polufinalne trke, dok je Dalmi Ružičić Benedek, nakon dramatičnih kvalifikacija, izmaklo finale.

Uspešan niz pokrenuli su Tomićević i Zorić plasiravši se u finale discipline K2 1.000 metara kao prvi u kvalifikacijama sa vremenom 3:15,298, što je bilo osam sekundi brže od drugoplasiranog nemačkog dvojca.

– To nam je bio plan. Želeli smo direktno u finale da ne bismo vozili polufinalnu trku koja je bila sat vremena posle kvalifikacione. Držali smo se naše trke i to je urodilo plodom. Ovo je i meni i Milenku prvo finale na OI, tako da smo i time zadovoljni. Sutra treba da se držimo samo našeg plana trke i verujem da će to da bude dovoljno – rekao je Marko Tomićević, dodajući da se ne opterećuju konkurencijom u finalu pošto im je cilj sam da „isprate svoj osećaj i drže ritam koji im odgovara“.

Marko Novaković i Nebojša Grujić pokušali su da ponove uspeh prethodnog tandema, ali su u kvalifikacijama na 200m završili na drugom mestu za dve stotinke sporiji od direktnih finalista Litvanaca pa su sa trećeg mesta u polufinalnoj trci izborili mesto u A finalu.

Dalma Ružičić Benedek u trci na 500m, posle lošijeg starta, sa petog mesta izborila je mesto u polufinalu pošto je za samo dve hiljaditinke bila brža od šestoplasirane kajakašice. U narednom nastupu bila je treća u svojoj grupi što nije bilo dovoljno za finale.
Tomićević i Zorić, kao i Novaković i Zorić veslaju finale danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari