Da vide gde su i šta su 1Foto: STARSPORT

Četiri meseca posle mini azijske turneje fudbalski A reprezentativci Srbije danas su se ponovo okupili u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Reprezentacija se okupila kako bi se pripremili za kontrolne utakmice sa Marokom (23. marta u Torinu) i Nigerijom (četiri dana kasnije u Londonu), provere pred Svetsko prvenstvo u Rusiji ovog juna i jula.

Fudbaler Valensije Nemanja Maksimović dobio je naknadni poziv umesto povređenog Sergeja Milinković-Savića koji je došao na okupljanje, ali neće biti spreman da zaigra u prvim testovima za Mundijal. Miloš Veljković ima lakšu povredu, Luka Milivojević je na magnetnoj rezonanci, kao i Vujadin Savić, a neki igrači imaju probleme sa vizama za Veliku Britaniju.

Selektor Mladen Krstajić je rekao da se sistem igre, „neće mnogo menjati“.

„Sada nije vreme da otkrivam sistem igre. Ono što smo igrali u dve utakmice na azijskoj turneji neće se mnogo menjati, samo će se menjati igrači. Što se tiče Matića, drago mi je da je i on počeo da daje golove, ali najbitnije je da se mi spremimo i napravimo dobru atmosferu. Srbija očekuje najbolje bilo da je takmičarska utakmica ili neka ovako. Živimo u zemlji koja je gladna uspeha“.

Nemanja Matić očekuje da na te dve utakmice vidie gde su, šta selektor traži od njih.

„Maroko ne poznajemo, ali stručni štab je već spremio materijal kako bismo im videli vrline i mane i gde možemo da isoristimo naš kvalitet. Nigerija je dobra, sa puno iskusnih igrača i očekujem da će biti uživanje za navijače“, rekao je Matić.

Ivanović smenjen, Kolarov kapiten

Selektor reprezentacije Srbije rekao je da je Banetu Ivanoviću neposredno saopštio da više nije kapiten i da se to rešava između njih dvojice.

“ Moja ideja sa Kolarovim kao kapitenom i Matićem kao zamenikom je da imaju moć da nastave tamo gde je Bane stao. Bane je mnogo dao Srbiji i ona njemu. Pričali smo, ovo su neke interne stvari koje rešavamo u svlačionici“, rekao je Krstajić.

Kolarov je zahvalio selektoru zbog trake i naveo da u ekipi ne postoje problemi.

„Siguran sam da ću, uz Nemanjinu pomoć, da opravdam očekivanja. Da ne bismo ulazili u polemiku, nema nikakvih problema među nama u ekipi“, rekao je Kolarov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari