Dva poklona istog igrača autogolovima: Nižnji Novgorod sa Sašom Ilićem opstao u najboljoj ruskoj ligi 1foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Mnogi su prežalili Pari, klub iz Nižnjeg Novgoroda, koji je osnovan pre devet godina, a nedavno je za trenera postavio Sašu Ilića, nedugo pošto se ljubimac Partizanovih navijača rastao s Atromitosom u Grčkoj.

U baražu za mesto u najboljem društvu ruskog fudbala tulski Arsenal, drugoligaš, pobedio je u prvoj utakmici kao gost s 2:1.

Pari, koji je u Premijer ligi Rusije zauzeo 13. mesto među 16 timova, uzvratio je udarac u revanšu u Tuli, ali tako da je protivnika poslao nazad u drugi razred, ostajući čvrsto na nogama.

Bilo je 2:0 golom Boženova u 18. minutu i autogolom štopera domaćih Botaka-Jobome.

Taj isti igrač, koji je rođen u Rusiji, a s korenima u Kongu, zatresao je sopstvenu mrežu i na prvom meču, kada je Pari poravnao, ali je i postigao pobedonosni pogodak u 33. minutu.

U drugom baražu ishod je bio drugačiji.

Ispao je Ural iz Jekaterinburga, a u viši rang ulazi Akron iz Žigiljovska u samarskoj oblasti, u kojem je half Nemanja Anđelković (27), nekadašnji superligaški igrač u Srbiji.

I Akron je prvo pobedio u gostima (2:0) pa je izgubio kod kuće (2:1), ali Uralova pobeda nije bila dovoljna za opstanak.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari