Dva polufinala za plivača Ognjena Kovačevića na prvenstvu sveta 1privatna arhiva

Plivač zrenjaninskog Proletera Ognjen Kovačević učestvovao je na Svetskom juniorskom prvenstvu u plivanju, koje je od 30. avgusta do 4. septembra održano u Limi, glavnom gradu Perua.

Kovačević je plivao sa godinu dana starijom konkurencijom i odličnim nastupom uspeo da uđe u dva polufinala u trkama na 50 i 100 metara leđno.

U trci na 50 leđno Ognjen Kovačević je zauzeo deseto mesto rezultatom 26.56 a u trci na 100 leđno plasirao se na 14. mesto rezultatom 57.81.

Uspešan nastup na svetskom prvenstvu samo je nastavak odlične sezone mladog zrenjaninskog plivača. Ovog leta Kovačević je učestvovao i na evropskom prvenstvu, sa još četvoro svojih kolega iz Srbije.

Ognjen Kovačević jedan je od najtalentovanijih zrenjaninskih sportista. Rođen je 2005. godine a osim po odličnim rezultatima izdavaja se i po tome što je visok čak  2 metra i 5 centimetara.

Njegov trener Milorad Radišić, koji sa Ognjenom aktivno radi već skoro osam godina, kaže da je pred Kovačevićem velika sportska karijera, jer je talentovan, radan i disciplinovan.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari