Dva srpska golmana u novoj sredini: Miloš Gordić napustio Zvezdu, Filip Stanković stiče priliku za debi u Seriji A 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Prelazni rok je skrojio puteve i za dva srpska golmana.

Miloš Gordić (24) napustio je Crvenu zvezdu u kojoj je ponikao, a koja ga je godinu i po dala na pozajmicu u Mačvu iz Šapca (2020-21), prošle sezone u IMT, pretprošle čak i u AEK iz Larnake, gde nije upisao ni jedan meč.

Gordić je bio na letnjim pripremama crveno-belih, ali je dovođenjem Marka Ilića postalo jasno da neće dobiti šansu uz Izraelca Omrija Glazera i Ivana Gutešu, još jednog golmanskog talenta iz sopstvenog pogona.

 

Otišao je u redove portugalskog prvoligaša Žil Visentea, s kojim je potpisao ugovor na tri godine.

 

 

Filip Stanković (22), sin Dejana Stankovića, nekadašnjeg Zvezdinog trenera koji je preuzeo moskovski Spartak, ponovo će iz Intera na revers.

Prosleđen je na godinu u Veneciju, koja se kroz plej-of u Seriji B vratila u italijansku Seriju A.

 

Tako će Stanković imati priliku da u karijeri ubeleži prve utakmice u najboljoj ligi na Apeninima, budući da je ranije nekoliko puta bio samo na Interovoj klupi za rezervne igrače kao nada iz podmlatka „neroazura“.

Na pozajmici je dve sezone bio u Volendamu (2021-23), braneći prvo u holandskoj drugoj ligi pa u glavnoj, a zatim u Seriji B u Sampdoriji, koja je, za razliku od Venecije, posustala u doigravanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari