Džajić jedini siguran u Fudbalskom savezu Srbije 1foto (BETAPHOTO/FSS/Marko Metlas)

Opšta konfuzija – u očekivanju konačnih odluka političkog vrha – ovih dana vlada u Fudbalskom savezu Srbije.

Baražna vrata „svezanog kamenja“, tabloida i kvazianalitičara, ne prestaje.

Ostaje li selektor, ko će biti novi ljudi na najvišim funkcijama, je li generalni sekretar zaista podneo ostavku – ključna pitanja skoro svaki sat dopiru i do Sport klubovih izveštača iz Nemačke.

Zvaničnih odgovora nema, iako se pažljivim čitačima dešavanja na Terazijama 35 i Andrićevom vencu, mogu nazreti. Za sada, ipak, bez finalne i egzaktne prognoze kakav će julski fudbalski scenario i da se dogodi!

U ovom trenutku, skoro je izvesno, Dragan Džajić jedini je siguran na Terazijama 35. Predsednik ima podršku relevantnih faktora odlučivanja i neće mrdati iz kancelarije.

Zvaničnim odlaskom Branislava Nedimovića, Džajić se legitimisao i kao jedini operativno i statusno moćan čovek za vođenje srpske kuće fudbala. A, da tu dileme nema jasno se vidi i u očekivanju sada već famozne predsezonske sednice Izvršnog odbora FSS.

Samo predsednik može da je sazove i tek kad Džajić zvanično reši biće i održana.

Iako se činilo da bi zasedanje, u takozvanoj elektronskoj formi, moglo da bude održano do kraja nedelje, u ovom trenutku, nema najava da će tako i biti… Čak „visi“ ideja i o sazivanju sednice operativnog tela, Odbora za hitna pitanja, koji bi trebalo da raspravlja o ključnim temama – propozicijama takmičenja, listama sudija i Veću za rešavanje sporova!

Sa Andrićevog venca, stižu signali što je i predsednik Aleksandar Vučić zvanično najavio, da se ovih dana očekuje rasplet situacije oko selektora. I do tada – sve može da čeka. Rokovi su odavno probijeni, političari ne mare na njih, sednice „fudbalske vlade“ nema ni na vidiku… Fudbal, naravno, nije na listi državnih prioriteta! Barem u ovom trenutku.

Fudbalski savez nalazi se u stanju opšteg haosa. Obezglavljen, razoren po svim vertikalama i horizontalama, preživljava najteže dane u modernoj istoriji. I nema naznaka, niti nade, u skoriji oporavak. Srpski fudbal nalazi se na pragu mračnog doba…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari