Džanan Musa ubeđen: Micić i Vezenkov bi "ubili" u NBA ligi kad bi dobili zapaženiju ulogu 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Jedan od najboljih košarkaša Real Madrida razmišlja o povratku u NBA ligu.

Kada je posle loše epizode u Bruklin Netsima odlučio da se vrati u Evropu, Džanan Musa vukao je odlične poteze.

Prvo mu je njegov menadžer Miško Ražnatović „naredio“ da ode u Breogan, a nakon sjajne sezone uspeo je da potpiše ugovor za Real Madrid.

Danas je jedan od najboljih košarkaša „kraljevskog kluba“ ali mu NBA ne da mira.

– Uvek ima razgovora (u vezi sa povratkom u NBA ligu prim. aut), ali smo se dogovorili da je za mene sada najbolje da ostanem fokusiran na ovu sezonu i pokušam da osvojim Evroligu. Kada vreme dođe, sešćemo i razgovarati… Kada NBA tim zove nikad ne znaš, ali srećan sam ovde, momci su dobri prema meni i ne bih ništa sada da pričam, jer ne želim da ih izdam. Veran sam momak. I zato koncetrisan na Real – istakao je Musa u razgovoru za BasketNews.

Musa je na NBA draftu izabran kao 29. pik, ali je za dve sezone u Netsima (2018-20) bio samo epizodista.

– Bio sam premlad. Imao sam 18-19 godina. Telo i um nisu bili spremni za NBA. Da budem iskren, nisam ni dobio priliku koju sam želeo. Ali to je NBA biznis. Sad imam to iskustvo i kada bih se vratio neke stvari bih drugačije radio.

Uprkos tome što se opravdano glorifikuju partije Nikole Jokića i Luke Dončića, većina evropskih košarkaša u NBA ligi ima velikih problema da se nametne ili iskoči iz prosečnosti.

Musi je čudno to što Saša Vezenkov gotovo uopšte ne igra u Sakramentu, uprkos tome što su ga Kingsi silno želeli.

Nije ni pozicija Vasilija Micića preterano zavidna, iako se posle trejda u Šarlot izborio za solidnu ulogu. Veću šansu dobio je prevashodno jer je Lamelo Bol, najbolji košarkaš Hornetsa, već duže vreme povređen.

– Ne muče se oni, nego su okolnosti takve. Evo, Micić je dao 21 poen (lični rekord u NBA – prim. aut) i imao je pet asistencija. Kada dobiju priliku obojica dobro igraju. Posebno me čudi slučaj Vezenkova. Bio je MVP Evrolige. Kingsi su sve vreme pričali koliko ga žarko žele, ovo i ono, a sada ne igra. Nezgodno pitanje. Ali kada bi dobili priliku, „ubili“ bi tamo – uveren je košarkaš Reala.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari