Džejlen Smit poručuje: Spremni smo da im isprašimo zadnjice pred našim navijačima 1foto:ABA liga/Dragana Stjepanović

Amerikanac sa hrvatskim pasošem veoma motivisan pred nastavak serije, uprkos vođstvu Crvene zvezde od 2:0 u pobedama.

Jasno je svima u Partizanu da zacrtano pred prve dve utakmice finalne serije plej-ofa ABA lige nisu ostvarili, s obzirom na to da je Crvena zvezda stekla maksimalnu prednost pred prvi meč na kojem će crno-beli biti domaćini.

Ipak, razloge za delimično zadovoljstvo klub iz Humske može pronaći u partiji koju je Džejlen Smit pružio na drugom meču, što je usko povezano sa tim da bi Amerikanac sa hrvatskim pasošem mogao da bude bitna alternacija u nastavku serije, pogotovo ukoliko kapiten Kevin Panter i u Beogradskoj areni bude pružao neprepoznatljivo blede partije.

Taktički, Zvezda se i sinoć defanzivno orijentisala ka tome da u odbrani na „piku“ ne dozvoli pas ka centru, što je u pojedinim situacijama omogućavalo bekovima, pre svega Smitu, da odbranu beka ispod blokade kažnjava šutevima sa distance.

Kao najefikasniji pojedinac u redovima Partizana, Smit je svih 12 poena postigao iza linije 6,75 i u tom segmentu bioje bitna figura na crno-beloj tabli na kojoj su svi ostali „štihovi“ zajedno postigli isto toliko trojki.

– Imali smo dobre šanse za brejk u obe utakmice. Dešavale su se stvari koje su lomile naš ritam i sada idemo kući sa minusom od dve pobede. Idemo kući, da probamo da rešimo ovo – delovao je samouvereno Smit posle drugog poraza u finalnoj seriji.

Potencijalni reprezentativac Hrvatske uveren je da crno-beli mogu uzvratiti istom merom u prepunoj Beogradskoj areni.

– Biće kao u Evroligi za nas. Biće napeto, znam da će nam navijači dati jaku podršku, spremni smo da odemo kući i da im isprašimo zadnjice pred našim pristalicama. Idemo kući, da pobedimo obe utakmice. To je jedino što možemo. Za početak, da dobijemo treći susret – bio je Smit vrlo iliustrativan u doživljaju onoga što očekuje u nastavku serije.

Bio je plejmejker crno-belih i samokritičan, u analizi propusta osvrnuo se na jedan detalj.

– Mogli smo da pravimo manje faulova. Ali to nije na nama, pogotovo kada se igra agresivno. Ovo je plej-of, trebalo bi da igramo što je agresivnije moguće bez posledica. Igrali smo jako dobro, ali stvari se dešavaju.

Evidentno je da je nekadašnji košarkaš Virtusa, Albe i Ludvigzburga oduzeo minute Aleksi Avramoviću, izborivši se za više prostora u drugom meču, prevashodno zbog preciznosti sa distance, što je bilo naročito važno jer su crno-beli za tri šutirali svega 30%.

– Počeo sam da pogađam veliki broj trojki, da razigravam druge. To je verovatno uticalo da ima veće poverenje u mene. Igram odbranu i jako sam nesebičan.

Iako je atmosfera bilia strastvena, tribine užarene, a podrška navijača košarkašima Crvene zvezde nestvarna, Smit nije ostao zatečen viđenim.

– Igrao sam u ovoj atmosferi u Evroligi sa Albom, u ovoj hali, pa je ovo sada kao svaka druga utakmica. Atmosfera je vrela, publike je sve više, ali i dalje je ovo igra koju mnogo volim.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari