Džimi Konors: Mladi vide šansu protiv Đokovića u Indijan Velsu 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Prvi masters ove sezone, biće najjači turnir u poslednjih 15 meseci, bar kada je u pitanju učešće najvećih zvezda.

Prvi put od Pariza 2022. na istom takmičenju će se naći Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, piše Sport Klub.

Međutim, za Džimija Konorsa ovo nije šansa da rekete u borbi za pehare ukrste akteri najvećeg rivalstva u istoriji tenisa – Srbin i Španac. Legendarni Amerikanac vidi turnir u Indijan Velsu kao pre svega šansu mladih da nastave da se probijaju i dokažu da je smena generacija uveliko u toku.

– Karlos Alkaraz, Janik Siner i Holger Rune su svi veoma mladi, ali već imaju velike uspehe – objašnjava vlasnik osam gren slem pehara od pre oko pola veka.

Džimbo najviše hvali Karlitosa:

– Alkaraz je imao odlične rezultate ali su usput došle i povrede. Takođe, ostali teniseri su shvatili kako treba igrati protiv njega i sada nema toliko uspeha. Međutim on i dalje veoma naporno radi i uveren sam da će njegova karijera biti veoma sjajna. Možda bi trebalo nešto da promeni, da doda ili oduzme. Ali u svakom slučaju, i ja bih voleo da imam 21 godinu i takve uspehe. I da znam da će moja karijera trajati još bar 15 godina.

Konors ističe i preostalu dvojicu mladih asova koji su već dugo u prvih deset.

– Siner i Rune uveliko vide da za njih ima mesta u vrhu. Rodžer Federer odavno ne igra, slično se očekuje i od Rafaela Nadala, tako da je ostao samo Novak Đoković. Svi mladi razmišljaju da je možda došlo njihovih pet minuta. Kažu „Došao je moj čas“. I zato će konkurencija biti sve jača.

On smatra da će se mladi više koncentrisati na borbu između sebe nego protiv Đokovića.

– Uradiće sve da jedni drugima iskomplikuju život na terenu – objašnjava da su ova trojica svesni da će u godinama koje dolaze veće rivale imati međusobno nego sa Novakom.

Konors smatra da ćemo ove godine gledati više iznenađenja:

– Mladi teniseri su svesni da je vreme velike trojke prošlo, vide svoje šanse na gren slemovima, na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari