Džoel Embid u suzama: Kroz svašta sam prošao, bio je ovo dug put 1EPA-EFE/SHAWN THEW

Cenar Filadelfije na emotivan način doživeo proglašenje za najkorisnijeg igrača NBA lige u tekućoj sezoni.

Bilo je jasno da su Nikola Jokić i Džoel Embid najveći konkurenti za prestižno priznanje. Iako je Srbin imao kompletniju statistiku, dokazano veći uticaj na igru Denvera, u odnosu na Embidov u Filadelfiji, na kraju je Kamerunac i to ubedljivom većinom glasova proglašen za MVP regularnog dela takmiačrske 2022/23.

Embid je proglašenje dočekao okružen saigračima koji se pripremaju za drugi meč polufinbalne serije plej-ofa u Istočnoj konferenciji.

Siksersi su, i to bez pomoći povređenog Embida, brejknuli Boston na startu serije.

Kada je saznao da je dobio vredno priznanje, kamerunski košarkaš spustio je glavu i zaplakao.

– Bio je ovo dug put. Mnogo napornog rada. Kroz svašta sam prošao, a tu ne mislim samo na košarku. Pričam o svom životu, o svojoj priči. Odakle dolazim, kako sam došao do ovde i šta mi je sve trebalo da stignem – bio je uvodni komentar najboljeg strelca ove seozne u NBA ligi.

Obećao je Embid pred saigračima da će se vratiti u seriji sa Bostonom, odnosno da je blizu oporavka od povrede kolena zbog koje je propustio poslednje dve utakmice Filadelfije u plej-ofu.

– Vratiću se – obećao je Embid, ne samo pulenima Doka Riversa, već i navijačima kluba iz Pensilvanije.

U MVP trci Džoel Embid je dobio 73 glasa za najboljeg, 25 za drugo mesto, a dva za treće. Iza njega našli su se branilac trofeja i dvostruki uzastopni pobednik Nikola Jokić ( 15 glasova za najboljeg) i Janis Adetokunbo (12).

Centar Filadelfije je zaista imao odličan učinak u ligaškom delu sezone. Bio je najbolji strelac sa prosečnih 33,1 poena po meču. Uz to je imao i 10.2 skokova, 4.2 asistencije, 1.7 blokada i jednu ukradenu loptu po utakmici. Procenat šuta mu je bio odličnih 54.8 odsto, a trojke je pogađao 33 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari