Džoel Bolomboj uveren: Ako odbrana bude bila ista, neće biti problema 1Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©

Crvena zvezda, pobedama u prve dve utakmice nad Partizanom, stekla ogromnu prednost u finalu plej-ofa ABA lige.

Rezultat efekta premeštanja domaćinstva iz Beogradske arene u halu „Aleksandar Nikolić“ za košarkaše Crvene zvezde imao je puni smisao, barem kada su pitanju uvodne dve utakmice finala plej-ofa ABA lige.

Sa obećavajućom prednošću 2:0 crveno-beli dočekuju treći meč i nedeljno gostovanje Partizanu u Beogradskoj areni (20.30).

Kao ni u prethodne dve finalne serije istih protagonista, nije viđen brejk u prve dve utakmice, što samo uvećava značaj prednosti domaćeg terena, naročito kada su u pitanju Crvena zvezda i Partizan.

Ako se pritom uzme u obzir da finalu seriju na tri dobijene utakmice nikada nije dobio tim koji je doživeo poraze u prva dva meča, onda je sasvim jasno koliko su za crveno-bele bile bitne uvodne dve utakmice u nekadašnjem Pioniru, odnosno koliko će važan biti treći meč za Partizan.

Zveeda je sinoć (80:73) odigrala defanzivno na evroligaškom nivou. Uspela je drugu utakmicu zaredom da „uštopuje“ Kevina Pantera, svede ga na svega sedam poena i faktički mu ne dozvoli da dođe do realizacije poslednjih 18 minuta.

Naterala je Partizan na tek 44,8% uspešnosti za dva poena, ekipu koja je u tom segmentu bila jedna od najboljih ove sezone u Evroligi.

Jedan od bitnijih faktora u branjenju obruča, odnosno odbrani na „piku“ Džoel Bolomboj vrlo je zadovoljan kako su njegovi saigrači nastupili u drugoj utakmici, naročito defanzivno.

– Biće borba, to je sigurno. Sigurno će biti agresivni, ali mi moramo da se držimo naše igre, pre svega u odbrani. Ako nastavimo da igramo ovakvu odbranu, neće biti problema – ubeđen je Bolomboj.

Crveno-beli prošle sezone nisu uspeli da naprave brejk na terenu Partizana, u finalu plej-ofa ABA lige, a sada će biti u prilici da nešto slično urade, što bi ih automatski vratilo na regionalni tron.

– Znamo da će biti još teže na njihovom terenu, ali idemo da se borimo. svi smo zaslužni za ovaj rezultat, ali znamo da i oni žele isto. Postoji prostor da napredujemo.

Zvezda je posle vođstva u seriji 2:0 vezala pet večitih derbija sa pozitivnim epilogom što je zaista podatak kojim se crveno-beli mogu pohvaliti.

– Ne znam za to. Ne znam ni koliko je bitno, ali svakak pobeda protiv Partizana je bitna, važnija od drugih utakmica jer je veliki rivalitet.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari