Džordan Lojd novi košarkaš Monaka 1Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Doskorašnji košarkaš Makabi Tel Aviva Džordan Lojd potpisao je danas za Monako.

Tu informaciju je potvrdio Monako putem društvenih mreža.

Lojd je potpisao za Makabi ovog leta, nakon što je prošle dve sezone nastupao za Monako, ali je napustio izraelski klub nakon četiri odigrane utakmice.

Lojd je naveo ratno stanje u Izraelu kao razlog njegovog odlaska iz Makabija.

„Kad sam potpisao za Makabi ovog leta, protivio sam se stavovima svoje porodice, zato što sam jako želeo da igram za ovaj klub i za ove ljude. Odlučio sam da rizikujem i ostavio sam svoju porodicu za sobom, pošto sam mislio da se situacija smiruje. Bio sam optimističan i nadao se da će se završiti i da ćemo se vratiti u Tel Aviv. Situacija se izgleda pogoršava, i nakon istorijskog napada kojem sam svedočio lično, neizvesnost je bila previše za moju porodicu i mene“, napisao je Lojd na društvenoj mreži X.

Lojd (31) je sa Monakom osvojio francusku ligu dvaput (2023, 2024), Kup Francuske 2023. godine i treće mesto na završnom turniru Evrolige iste godine.

Lojd, nekadašnji igrač Crvene zvezde, beležio je u proseku 10,3 poena u Evroligi prošle sezone, dok je ove sezone postigao 15 poena u prvom kolu protiv Asvela i 16 poena u drugom kolu protiv Monaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari