Srpski džudista Nemanja Majdov suspendovan na pet meseci jer se prekrstio na Olimpijskim igrama 1Foto: OKS/Ivica Veselinov

Srpski džudista Nemanja Majdov dobio je suspenziju u trajanju od pet meseci nakon što je prekršio pravilnik borilačkih sportova na Olimpijskim igrama u Parizu.

Pravilnik ne dozvoljava iskazivanje bilo koje religije na bilo koji način tokom borbi.

Podsetimo, Majdov se prekrstio pred svoju borbu i prema mišljenju komisije nije poštovao pravilnik poštovanja norme takmičenja.

Srpski olimpijac je pobesneo nakon što je eliminisan u osmini finala u kategoriji do 90 kilograma na Olimpijskim igrama u Parizu i oglasio se preko društvenih mreža.

„Ne bojte se onih koji ubijaju telo, ali dušu ne mogu pogubiti. Gospod Isus Hrist“, napisao je srpski džudista.

„Satanistički smećari, seme im se sudijsko zatrovalo. Diskvalifikovati me nakon dve minute i ne pružiti mi šansu da uopšte pokažem bilo šta… Jesu vam to te vrednosti i taj sport i Olimpijske igre, smećari obični? To vam je sve, vratiće vam se svaka suza go**a satanistička“, objavio je Majdov i potom dodao:

„Jedino tako me i možete zaustaviti klošari. Džudo uništen i popi*an sport. Sto odsto sudijska kontrola ishoda meča… Prođe onaj koji hoće da se sagne i da im se klanja. E pa to od mene nećete dočekati nikada, takva medalja mi i ne treba, smećari nesretni. Četiri godine nas nabijaju, 15 kvalifikacija, ćutiš jer da te ne oštete na Olimpijadi i dođeš i opet klasika, pošalji ga kući dok se još nije ni zagrejao“, rekao je tada Majdov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari