Majdov se oglasio posle odluke o suspenziji: Nisam hteo da se izvinim, za mene je Gospod broj 1 1Foto:Aleksandar Djorovic/Starsport

Srpski džudista Nemanja Majdov, koji je dobio suspenziju u trajanju od pet meseci nakon što je prekršio religijske kodekse na Olimpijskim igrama u Parizu, rekao je da nije želeo da se izvini kad mu je stiglo obaveštenje o kazni.

Podsetimo, Majdov se prekrstio pred svoj meč na Olimpijskim igrama i tako prekršio propise pravilnika borilačkih sportova.

Srpski džudista se nakon suspenzije oglasio:

„Pre 15 dana mi je došla odluka da sam suspendovan na 5 meseci od strane svetske džudo federacije (IJF) zbog kršenja njihovih religioznih kodeksa. Tačnije zbog krštenja pri ulasku na meč na Olimpijskim Igrama.

Zabranjen mi je nastup na svim turnirima, kampovima i pripremama.

Istina, u odbrambenom pismu disciplinskog postupka nisam hteo da se izvinim zbog krštenja, i naravno da nisam, niti ću ikada, iako nisam ni znao kolika kazna može biti.

Gospod mi je dao sve, kako za mene privatno tako i za moju karijeru, i on je za mene broj 1 i ponosim se time. I to se neće promeniti niti pod kojim uslovom. Slava Mu i hvala na svemu.

Za mene lično nista novo, samo nova stranica u mojoj karijeri i jedno novo životno iskušenje. Žao mi je što je tako lep i težak sport kao što je džudo, spao na ovakve stvari.

Bog mi je podario veliku karijeru, sedam evropskih i tri svetske medalje. Kad sam počinjao sanjao sam da uspem barem jednu tu veliku medalju uzeti i tako uspeti u svom životu i životu moje porodice koja je žrtvovala sve za moju karijeru. Dao nam je mnogo više, a zadužio ćak i previše da bih ja spustio glavu pred njima kad je došlo ili ili.

Odmorićemo do tada, a onda se vraćamo uz pomoć Gospoda našeg Isusa Hrista u novi početak i nove pobede. Voli vas Nemanja Majdov“, napisao je srpski olimpijac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari