Efes nudi pravo bogatstvo Larkinu 1 foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Efes je u Beogradu drugi put uzastopno osvojio Evroligu, pobedom nad Realom, u finalu (58:57). Neposredno nakon povratka u Istanbul, menadžment kluba počeo je da radi na koncipiranju ekipe za narednu sezonu, a među prvim potezima jeste taj da Šejn Larkin ostane u istoj sredini u naredne dve sezone. Spremni su u Efesu da Amerikanca učine jednim od najbogatijih košarkaša u Evropi, tako što su mu dostavili ponudu od sedam miliona evra za dve godine.

Dosta se poslednjih dana pisalo o tome da je Efes u pregovorima sa Vilom Klajburnom, asom CSKA, kao i da ima nameru da tim ojača sa još dvojicom vrhunskih igrača.

Ipak, prioritet kluba jeste da produži saradnju sa asovima kojima već u junu ističu ugovori.

Među njima je i Šejn Larkin, uz Vasilija Micića sigurno najbolji igrač Efesa u poslednje tri sezone.

Turski reprezentativac sigurno će tokom leta imait nekolicinu primamljivih ponuda, pominje se čak i opcija povratka u NBA ligu, međutim u Efesu žele da preduhitre konkurenciju.

Spremni su da Larkinu ponude 3,5 miliona evra po sezoni u naredne dve takmičarske godine.

Reč je o saznanjima nekolicine informisanijih novinara na Starom kontinentu.

Istovremeno, Efes bi bekovsku liniju mogao da pojača i Dvejnom Bejkonom, košarkšem Monaka, koji je u tekućoj, imao izvanrednu debitantsku sezonu u Evroligi.

U pitanju je nekadašnji starter u Šalot Hornetsima, koji je pre dolaska u Evropu imao kraći i nesupeli mandat u Orlando Medžiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari