Efes posle Partizana želi "recku" i protiv Zvezde: Imaju li crveno-beli pravo na grešku protiv turskog rivala u Evroligi? 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

U okviru 11. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde će dočekati ekipu Efesa u Štark Areni (petak, 20 časova).

Zvezda ima imperativ pobede pošto je na skoru 3-7 i manjku od dva trijumfa u odnosu na desetoplasirani Makabi  (5-5) koji ima poslednju kartu za ulazak u plej-in u svojim rukama, dok šestoplasirani Monako koji trenutno ima direktno mesto u četvrtfinalu, odnosno, Top 8 fazi takmičenja, sa skorom 6-4 beži Zvezdi za tri pobede.

Još jedan poraz crveno-belih značajno bi udaljio izabranike Janisa Sferopulosa od doigravanja.

Uz to još malo smo pa i na polovini sezone, a Zvezdu čeka naredne nedelje izuzetno teška evroligaška nedelja, te „duplo“ kolo u kome idu na megdan Valensiji (6. decembar) i Baskoniji (8. decembar).

Obe ekipe se nalaze iznad Zvezde na tabeli i slove za veoma neugodne „domaćinske“ ekipe, pa je šansa za pobedu svakako veća u večerašnjem meču jer će iza Zvezde stajati gromoglasna podrška dupke popunjene „Štark Arene“.

Sa druge strane Efes ima skor 5-5 i u prošlom kolu je savladao Partizan na svom terenu rezultatom 100:94.

Reč je o pre svega fantastično skrojenoj napadačkoj ekipi što su i crno-beli osetili na svojoj koži, a krasi ih izuzetno kvalitetan šut za tri poena.

Predvodi ih jedan od najboljih košarkaša u ovom takmičenju Šejn Larkin, koji je i protiv Partizana bio najefikasniji sa 27 ubačenih poena.

Efes posle Partizana želi "recku" i protiv Zvezde: Imaju li crveno-beli pravo na grešku protiv turskog rivala u Evroligi? 2
foto Starsport

Ukoliko uđu u svoj ritam, jako je teško igrati protiv dvostrukog evropskog šampiona.

Zato će na Zvezdi biti da maksimalno uspori igru i konstantno igra napade do gotovo poslednje sekunde.

U takvoj igri će crveno-beli imati šanse.

Ponovo se očekuju „magične“ asistencije virtuoza igre Miloša Teodosića i njegova sjajna saradnja sa centrima Lukom Mitrovićem i Džoelom Bolombojem, a u napadu bi važnu ulogu mogli imati i Rokas Gedraitis i Dejan Davidovac pre svega na ofanzivnom skoku i šutu sa distance.

Ono što je sigurno je do da Sferopulos neće moći da računa na povređene Adama Hangu i Branka Lazića, dok će gosti biti bez Elajdže Brajanta i Tibora Plajsa.

Meč se igra u petak 1. decembra u „Štark Areni“ od 20.45 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari